As dori sa stiu unde trebuie sa depun contestatie pentru decizia de pensionare anticipata partiala.
Eu mi-am depus cererea de pensionare anticipata partiala in 11 mai 2010 deoarece in 12 iunie 2010 implineam varsta si credeam ca am si vechimea de 30 ani (n-am observat in CM 151 zile de concediu fara salar). Raspunsul a sosit acasa in 29. iul. 2010 desi decizia nr R56022 este datata in 19. iul. 2010. Decizia este "respins" deoarece am numai 29 ani 10 luni si 16 zile vechime. Problema mea este urmatoarea: daca CJP Cluj imi trimetea decizia in 45 zile cum scrie legea , era data de 24 iunie 2010 si eu aveam timp sa-mi depun inca odata dosarul in data de 02 iulie 2010 (ultima zi de depunere) cu modificarea datei de pensionare in 02. august 2010 cand indeplineam deja conditiile.
Contestatia impotriva deciziei de pensie este de competenta tribunalului in a carui raza domiciliati (temei legal: art. 87, alin. 1 coroborat cu art. 155 din Legea nr. 19/2000).
Problema este ca eu nu prea vad cum s-ar putea finaliza acest litigiu in favoarea dvs. Decizia este corecta, la data depunerii cererii de pensionare nu indeplineati conditiile. Am inteles ca n-a fost respectat termenul de emitere a deciziei in 45 de zile de la data depunerii cererii, dar nu vad ce solutie ar putea pronunta instanta acum, dupa ce a fost emisa decizia si v-a fost comunicata.
Dar, intrucat este alegerea dvs., eu va urez succes in instanta! :)
Pt contestatie la Tribunal, aveti timp 45 zile calendaristice de la 29.07.2010 - data primirii deciziei. (pastrati plicul cu data postei)
Mergeti in audienta la casa de pensii sa solicitati o rezolvare amiabila in sensul in care sa se admita cererea de pensie incepand cu data de 25.06.2010 (cele 45 de la data depunerii dosarului expirate la 24.06.2010) in conditiile in care dvs de atunci ati lucrat in continuare si ati realizat diferenta de zile necesare completarii vechimii.
In istanta, eu cred ca aveti sanse de castig, intrucat casa de pensii, prin neindeplinirea intocmai a prevederiloor legale, va incalca dreptul de a beneficia de un drept de asigurari sociale garantat de stat.
In conformitate cu legea 19/2000, ca participant la sistemul public, beneficiati de drepturi pentru prevenirea, limitarea sau inlaturareariscurilor sociale prevazute de lege. Ori termenul de 45 de zile pentru emiterea deciziei de pensie, are tocmai acest scop !
Bafta!
Pensie anticipata
florixx
Tatal meu este nascut pe 23 iulie 1950, anul acesta in iulie trebuia sa iasa la pensie anticipat, daca a depus dosarul pe 24 iunie mai poate beneficia de ... (vezi toată discuția)