bucur ionica a scris:
Urmaresc de mult acest site si nu credeam ca o sa fie nevoie sa apelez vreodata.
:) Daca ne-ati fi intrebat din timp, astazi nu ati fi avut o decizie de respingere, ci una de admitere. Nu e o critica, o sa vedeti mai jos de ce.
- ce legatura are dosarul meu cu Lg. 18/2010
Dosarul dvs. n-are legatura cu Legea nr. 18/2010, ci cu Legea nr. 118/2010 (presupun ca este o eroare de redactare). Legatura este urmatoarea: desi Legea nr. 118/2010 a intrat in vigoare in data de 03.07.2010, ulterior acestei date au fost emise decizii de pensie anticipata partiala persoanelor care au depus dosarele pana in data de 02.07.2010 si care
indeplineau conditiile pentru a beneficia de pensie anticipata partiala
la data depunerii cererii.
Am scris acest lucru si in topicul de mai jos.
www.avocatnet.ro/content/for...
- de ce formularea din raspuns "cel mult 30 de zile"in conditiile in care in textul legii nu am gasit cuvintele "cel mult"ci doar 30 de zile
In motivare cei de la pensii au scris "cel mult 30 de zile
calendaristice" si au scris corect. Dvs. trebuia sa depuneti cererea impreuna cu actele cu cel mult 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare. Din mesajul dvs. rezulta ca ati depus cererea cu aproximativ 34 de zile inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare, deci
prea devreme.
ART. 83 - Legea 19/2000
(2) Se consideră depuse în termen cererile de pensionare înregistrate în intervalul cuprins între data îndeplinirii condiţiilor de pensionare şi cea de-a 30-a zi calendaristică anterioară acestei date.
- daca nu era in regula termenul de depunere, de ce persoana care a analizat dosarul l-a primit si nu mi-a spus ca nu m-am prezentat la termenul potrivit
Si teoretic si practic cererile de pensionare se depun la ghiseu. La inceputul mesajului ati scris ca ati depus-o "la biroul corespunzator". (?!) Nu stiu ce inseamna "birou corespunzator", asa ca ma voi referi la cei de la ghisee. Persoanele de la ghisee au, in esenta, obligatia primirii dosarelor de pensionare dupa ce verifica daca acestea sunt complete, respectiv contin toate actele prevazute de Ordinul nr. 340/2001. Cei care verifica daca indepliniti sau nu conditiile de pensionare sunt cei care stabilesc efectiv drepturile de pensie, nu persoanele care lucreaza la ghiseu.
Intr-o institutie fiecare are atributii clare, cuprinse in fisa postului, cu exceptia directorilor. :)
Cu riscul de a va supara pe mine, va spun si urmatorul lucru: in fata instantei nu va puteti prevala de necunoasterea legii. Prevederile legale la care face trimitere casa de pensii ar fi trebuit sa le cunoasteti. Stiu ca, in realitate, nimeni nu poate cunoaste toata legislatia dar o modalitate de a afla ce va intereseaza era si postarea, din timp, a unei intrebari in acest forum.
- avand in vedere termenul de 30 de zile, dosarul meu era la Directia de pensii la data indeplinirii acestui termen - respectiv 24 iunie 2010
Drepturile de pensie se acorda la
cererea persoanei interesate. Dvs. ati depus cererea privind acordarea pensiei in 20.06.2010. Drepturile de pensie
se cuvin si se platesc
in functie de data depunerii cererii.
vreau sa fac contestatie in instanta dar nu stiu cum sa argumentez.
Pe care argumente ar trebui sa ma bazez?
Nu exista niciun argument, decizia de respingere a fost emisa cu respectarea prevederilor legale. In opinia mea, nu aveti cum sa castigati un eventual litigiu cu casa de pensii.