avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tot la controversele legii 49 din 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tot la controversele legii 49 din 2010

conform articolul 41, alineatul (5) inceteaza cim pentru salariatii care au depus dosar pentru pensionare anticipata ? daca da , si dosarul le este respins din varii motive , atunci se cheama ca raman si fara pensie si fara serviciu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 17 Mai 2010
Pensia anticipata intra in plata de la data comunicarii desfacerii cim. Deci i se poate inceta cim in momentul in care are dosarul aprobat .
pai de unde stiu eu ca are dosarul aprobat , cand se trimite admiterea sau respingerea cererii de pensionare prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, in termen de 45 de zile calendaristice de la data depunerii cererii. ce fac cu el pana atunci , in sensul aplicarii lg.49/2010?
pana cand primiti decizia de pensionare anticipata salariatul isi continua activitatea.
se poate intampla ca el sa nu indeplineasca conditiile ptr pensionare anticipata. daca dvs il dati afara si casa de pensii ii refuza pensia anticipata l-ati lasat fara sursa de venit.

oricum, pe fiecare decizie de pensie anticipata scrie ca punerea in plata a acelei pensii se face la data la care salariatul dovedeste ca a incetat raporturile de munca cu angajatorul.
Asiguratii care indeplinesc conditiile prevazute de prezenta lege pentru obtinerea unei pensii pentru limita de varsta, cu exceptia pensiei anticipate si a pensiei anticipate partiale, isi pot continua activitatea numai cu acordul angajatorului, in conditiile legii.
Prin urmare, persoanele care indeplinesc conditiile prevazute de prezenta lege pentru obtinerea unei pensii anticipate sau anticipata partiala nu-si mai pot continua activitatea.

La data indeplinirii conditiilor de pensionare , c.i.m. va inceta de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare conform legii nr. 49/2010 emiliaa emiliaa Un angajat nascut in 10.04.1946 a indeplinit varsta de pensionare in ianuarie 2010. Nu a depus dosar de pensionare la casa de pensii si nici nu va depune el. ... (vezi toată discuția)
Continuarea activitatii dupa pensionare la firma privata Dana Flondor Dana Flondor In cazul unui angajat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, este obligatorie incetarea CIM la data pensionarii si incheierea unui nou ... (vezi toată discuția)
Pana cand mai trebuie sa lucrez daca am depus cererea de pensionare? Ion Nicolaie Ion Nicolaie am implinit varsta de pensionare pot iesi la pensie ... INTREBARE : dupa ce am depus cererea de pensionare pana cand trebuie sa lucrez? (vezi toată discuția)