avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Suspendare activitate - cine semneaza situatiile ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Suspendare activitate - cine semneaza situatiile financiare?

Buna ziua,

As dori sa stiu cine semneaza situatiile financiare anuale si semestriale, in conditiile in care firma este suspendata conform legii si nu are voie sa efectueze nici o cheltuiala, sa incaseze venituri si sa aiba angajati.

M-am trezit zilele acestea ca doamnele functionare de la administratia financiara imi refuza primirea bilantului de semestru, pe motiv ca nu este semnat si de un expert contabil, sau contabil autorizat. Semnatura mea in ambele locuri (inclusiv la intocmit) nu ii face placere.

Iar ca fapt divers, eu am depus bilantul la 30 iunie 2009 si 31 decembrie 2010 cu semnatura mea in ambele locuri si la acea data aceleasi doamne nu au avut nimic de comentat. La intrebarea mea cum de au acceptat data trecuta, mi-au raspuns in modul clasic prin ridicarea din umeri.

Cu ce lege sa ii demonstrez ca stimabilele doamne fac un abuz ? Se pare ca documentul de la ONRC prin care se atesta clar suspendarea nu face impresie si nici prevederile legale mai sus mentionate.

Multumesc,
Diana

Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 07:03, 8 August 2010
Timeax a scris:

As dori sa stiu cine semneaza situatiile financiare anuale si semestriale, in conditiile in care firma este suspendata conform legii si nu are voie sa efectueze nici o cheltuiala, sa incaseze venituri si sa aiba angajati.

faptul că o firmă intră în suspendare de activitate, nu înseamnă că aceasta nu poate avea cheltuieli. ca exemplu, ce faceti cu facturile de utilitati?

de asemenea, faptul că activitatea e suspendată nu duce la suspendarea obligatiei de a conduce evidente contabile si/sau fiscale.

bilantul contabil nu poate fi intocmit si semnat decat de persoanele stabilite de lege.

"stimabilele doamne", de data asta, nu fac un abuz. chiar va protejeaza.

@Timeax: "Iar ca fapt divers, eu am depus bilantul la 30 iunie 2009 si 31 decembrie 2010 cu semnatura mea in ambele locuri si la acea data aceleasi doamne nu au avut nimic de comentat"

pentru asta, la un eventual control, puteti primi sanctiune. tot ca fapt divers:)
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere bilant la semestru inorog inorog Buna ziua. AM nevoie de o lamurire. Daca CA in iunie 2015 a fost mai mare de 220.000 lei s-a depus bilant la 30.06.2015 .In 2016 ca la 30.06.2016 a fost mai ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie depunerea bilantului semestrial in cazul unei sc suspendate banicaemilia banicaemilia Buna ziua, Firma a inceput suspendarea - inactivitatea- in oct 2010. Ce declaratii era obligatoriu de depus in 2011, pana cand maxim, si daca bilantul ... (vezi toată discuția)
Obligatii srl cu activitate suspendata si regim derogatoriu adavidoviciu adavidoviciu Daca un SRL are activitatea suspendata temporar si are regim derogatoriu privind depunerea declaratiilor fiscale este obligata sau nu sa depuna bilantul ... (vezi toată discuția)