avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... termenul limita de depunere a dosarului de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

termenul limita de depunere a dosarului de somaj

Care este termenul limita de depunere a dosarului de somaj? am term anul acesta 13 clase
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 19:21, 7 August 2010
Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de (15)30 de zile,

Art. 38. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) încetării contractului individual de muncă;
b) încetării raporturilor de serviciu
...

(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
ContSters109653, utilizator
1. Pentru a primi indemnizatie de somaj trebuie sa depuneti dosarul la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire.
2. Daca in aceste 60 de zile nu vi se ofera sau nu gasiti un loc de munca atunci, dupa cele 60 de zile, veti primi indemnizatie de somaj timp de 6 luni.
da, era caz de absolvire...:fight: corect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj - absolventi Newicon Newicon Buna ziua!, Am absolvit Institutul \"Ion Mincu\" pe 9 iulie 2010. In octombrie, deci dupa 3 luni de la absolvire, am depus dosarul pentru ajutor de somaj. Mi ... (vezi toată discuția)
Somajul ContSters138896 ContSters138896 Buna seara!am si eu nista intrabari .Stiu ca pina 30 de zile trebuie sa pun dosarul pentru somaj.DACA nu pot sa pun dosarul numai dupa 30 zile nu am drept ... (vezi toată discuția)
Termen depunere acte de somaj dabumihai dabumihai Buna ziua. Daca am depasit 30 de zile de la incetarea activitatii pana la depunerea dosarului la AJOFM pierd indemnizatia pe luna respectiva sau dreptul de a ... (vezi toată discuția)