Buna ziua! Sunt angajata cu norma intreaga la o firma de mai bine de 5 ani si tot de atunci am carte de munca operata de firma la care lucrez. Din diferite motive, nu mi-am ridicat cand am plecat de la fostul loc de munca, adeverinta de vechime, iar intre timp firma a disparut cu tot cu asociati, in consecinta nu am de unde sa ii iau. Pot sa ma adresez ITM pentru eliberarea unei adeverinte de vechime din perioada 2004-2005 pentru cel 8 luni cat am lucrat la firma anterioara astfel incat ele sa fie trecute in cartea de munca? Sau ce demers trebuie sa intreprind pentru a avea atestarea acelei vechimi?
1. Puteti interveni la ITM sa va dea o adeverinta de vechime.
2. Dar la ce va foloseste? Vechimea (stagiul de cotizare) este inregistrat la Pensii, Sanatate si Somaj, in baza declaratiilor nominale lunare transmise de angajator.
Da, puteti solicita ITM-ului eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata la acel angajator ... faceti o cerere scrisa , in acest sens. In termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii , veti primi raspunsul fie sa va ridicati adeverinta de vechime de la sediul ITM-ului, fie o sa va trimita prin posta adeverinta.