avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare adeverinta de vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare adeverinta de vechime in munca

Buna ziua! Sunt angajata cu norma intreaga la o firma de mai bine de 5 ani si tot de atunci am carte de munca operata de firma la care lucrez. Din diferite motive, nu mi-am ridicat cand am plecat de la fostul loc de munca, adeverinta de vechime, iar intre timp firma a disparut cu tot cu asociati, in consecinta nu am de unde sa ii iau. Pot sa ma adresez ITM pentru eliberarea unei adeverinte de vechime din perioada 2004-2005 pentru cel 8 luni cat am lucrat la firma anterioara astfel incat ele sa fie trecute in cartea de munca? Sau ce demers trebuie sa intreprind pentru a avea atestarea acelei vechimi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 8 August 2010
1. Puteti interveni la ITM sa va dea o adeverinta de vechime.
2. Dar la ce va foloseste? Vechimea (stagiul de cotizare) este inregistrat la Pensii, Sanatate si Somaj, in baza declaratiilor nominale lunare transmise de angajator.
Da, puteti solicita ITM-ului eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata la acel angajator ... faceti o cerere scrisa , in acest sens. In termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii , veti primi raspunsul fie sa va ridicati adeverinta de vechime de la sediul ITM-ului, fie o sa va trimita prin posta adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire carte de munca-bucuresti niguarda niguarda Buna ziua.Sotul meu a murit si ca sa fac pensie pentru copii imi trebuie cartea lui de munca,dar n-o mai gasesc. Ca sa obtin adeverintele imi trebuie timp sa ... (vezi toată discuția)
Vechime nerecuperata de la vechiul loc de munca crysty_cata06 crysty_cata06 Buna ziua,numele meu este Cristina am si o problema la care nu gasesc nici o rezolvare am apelat la dumneavoastra cu speranta ca ma puteti ajuta sa gasesc ... (vezi toată discuția)
Vechimea din cartea de munca amaliacrystyna86 amaliacrystyna86 Buna ziua,am si eu o intrebare:in cartea de munca am decat 2 ani vechime trecuti(perioada in care am lucrat la firma care mi-a facut C.M.).Intre timp eu am mai ... (vezi toată discuția)