avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Calomnii si insulte pe net; Ordonanta Presedentiala.
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Calomnii si insulte pe net; Ordonanta Presedentiala.

Spuneti-mi va rog daca pe calea Ordonantei Presedentiale se poate dispune stergerea unui continut calomnios si jignitor situat pe un forum (pagina web), cuprinzandu-mi numele, si gasita la cautare dupa nume cu Google.
Cunosc datele de identitate ale: firmei proprietare a siteului, administratorilor firmei, administratorilor forumului, autorului calomniilor si insultelor, el insusi administrator al forumului.
Cel mai recent răspuns: sicmar , utilizator 15:35, 21 Septembrie 2007
Incerc sa fiu mai explicit cu intrebarea:

Procedura civila privind repararea prejudiciului, pe de o parte, si obligatia de-a face (stergerea mesajului), eventual cu daune cominatorii pentru fiecare zi de intarziere, este de lunga durata. Intrebarea viza doar existenta sau nu a unei posibilitati (calea ordonantei presedintiale) de-a minimaliza timpul de existenta pe net a mesajului calomnios si injurios. Celelalte aspecte ramanand, evindent, pentru procedura ordinara.

In art. 581 Cod.Proc.Civ. spune:
"Instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara ..."
Poate fi considerata o lezare continua a imaginii, pentru ca existenta in continuare a mesajului pe net este o actiune continua (in sensul retinut de dreptul penal), drept un caz grabnic ?
Se refera acest text doar la pagube materiale sau include si pagube de imagine sau de alta natura ?

Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2007
sicmar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra in casa mea? vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com De locuit, "pricinuitul" locuieste in alta parte, din cauza imposibilitatii convietuirii cu "fosta" in acelasi imobil.Problema, se pune, ca odata ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi financiare neplatite malmare_ramona malmare_ramona Daca firma se afla in reorganizare judiciara si nu a platit salariile la angajatii pe care i-a disponibilizat si administratorul judiciar nu depune la AJOFM ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leusan leusan Am cistigat un proces de partaj succesoral.Paratul ocupa acum tot imobilul.Refuza sa imi lase accesul in curte . Daca paratul declara recurs(pina acum de 10 ... (vezi toată discuția)