Sunt femeie,nascuta in anul 1954 luna martie,am o vechime in munca de 25 de ani,pana in anul 2002 cand am fost pensionata cu invaliditate gradul 3.dupa pensionare am mai lucrat cu program de 4 ore inca 2 ani.As dori sa stiu daca inacest caz pot sa trec de la pensionarea pentru invaliditate la pensionare anticipata.Va multzumesc.
Potrivit actualei legislatii, de la pensie de invaliditate, indiferent de gradul ei, nu puteti sa treceti decat la pensie pentru limita de varsta. Asta, pe de o parte.
Pe de alta parte, ca sa puteti beneficia de pensie anticipata partiala trebuie sa indepliniti, cumulativ, doua conditii: sa aveti varsta de 54 de ani si 8 luni (conditie indeplinita) si sa fi realizat stagiul complet de cotizare de 29 de ani si 4 luni (conditie pe care nu o indepliniti).
Perioada in care beneficiati de pensie de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare si este avuta in vedere numai la stabilirea stagiului de cotizare in vederea acordarii pensiei pentru limita de varsta.