avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Doresc sa aflu cand si in ce conditii s-ar putea pensiona mama mea tinad cont ca:
-1976 a absolvit facultatea de subingineri
-a fost angajata de la26.07.76-15.09.81intr-un anume loc d munca
-16.09.81-15.09.89maestru si subinginer ctc la centru de reparatii masini agricole(nu stiu daca pt aceasta perioada se pune grupa..)
-16.09.89-30.01.92-pensionata pe caz de boala(nu stiu daca se pune la vechime)
-1.02.92 pana in prezent cadru didactic cu grad 1
Va multumesc anticipat pt ajutorul acordat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:30, 9 Februarie 2011
ionut_ciprian a scris:
-16.09.81-15.09.89maestru si subinginer ctc la centru de reparatii masini agricole(nu stiu daca pt aceasta perioada se pune grupa..)

Perioadele lucrate in grupe de munca trebuie sa fie inscrise in carnetul de munca sau sa rezulte din adeverinte. Deci "se pune" numai daca rezulta din carnetul de munca sau din adeverinte.

-16.09.89-30.01.92-pensionata pe caz de boala(nu stiu daca se pune la vechime)

Perioada in care o persoana beneficiaza de pensie pentru limita de varsta este stagiu in vederea acordarii pensiei pentru limita de varsta.

Va rog sa reveniti cu data nasterii mamei dvs., ati uitat sa precizati care este.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
data nasterii este 04 iulie 1954
Mama dvs. poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 59 de ani si 10 luni, respectiv in mai 2014. Intrucat a realizat stagiul complet de cotizare de 29 de ani si 8 luni, poate solicita oricand pensie anticipata partiala (conditia privitoare la implinirea varstei de 54 de ani si 10 luni este indeplinita).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ies la pensie? rodicaroka rodicaroka in Romania am lucrat 26 de ani si 2luni iar in Spania 1 an si 9luni sint femeie si sint nascuta din 22 dec 1954.Cam de cit v-a fi pensia mea? (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? bodo gabriella bodo gabriella daca o persoana aflata in pensie anticipata partiala si cu o vechime de 39 ani si ceva cu varsta de 56 ani impliniti poate sa iasa la pensie normala definitiva ... (vezi toată discuția)