avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie, cadru didactic
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie, cadru didactic

Suna nascuta pe 3 ianuarie 1954. Sunt profesoara.
Cand ar trebui sa ma pensionez? Este obligatoriu sa respect data, sau pot duce anul scolar pana la sfarsit?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 9 Februarie 2012
In functie de datele furnizate , beneficiati de :
- pensie la limita de vârsta dupa anul 2013 luna Septembrie la vârsta standard de pensionare de 59 ani si 8 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 14 ani si 4 luni . Stagiul complet de cotizare este de 29 ani si 4 luni.

- pensie anticipata dupa anul 2008 luna Septembrie la vârsta de 54 ani si 8 luni daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 37 ani si 4 luni.

- pensie anticipata partiala dupa anul 2008 luna Septembrie la vârsta de 54 ani si 8 luni daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 29 ani si 4 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie ELENADOGARU ELENADOGARU SUNT NASCUTA PE DATA DE 04.07.1954 VECHIME TOTALA 35 ANI,DIN CARE ULTIMI 19 ANI SI 6 LUNI IN INVATAMANT AS DORI SA AFLU DACA MA POT PENSIONA ANTICIPAT SI CAT ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata din invatamant chireanu chireanu Sotia lucreaza ca educatoare in invatamant din anul 1975.Datorita restructurarii postului la unitatea la care lucreaza are doua variante:sa mearga la o alta ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ma pensionez? etelca etelca sunt nascuta 1953. 10.19 am inceput lucrul la 1.09.1973, as vreau sa stiu cand pot sa ies in pensie? am 38 de ani si 2 luni vechime in specialitate. (vezi toată discuția)