avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intarziere in dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intarziere in dezbaterea succesiunii

Sunt unicul mostenitor al matusii mele care a decedat in februarie (deci de 7 luni). Matusa a suferit de o boala psihica si a fost declarata din acest motiv "persoana cu handicap", beneficiind din acest motiv de o femeie platita de stat care a ingrijit-o pana la deces. In timp ce era ingrijita, matusa a fost convinsa de femeia respectiva sa-i lase apartamentul printr-un testament. Acum eu am vrut sa dezbat succesiunea dar am aflat ca persoana care a ingrijit-o a intrat in posesia apartamntului, conform testamentului, in urma cu 2 luna. Ce pot face pentru a-mi recupera drepturile de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:12, 8 August 2010
Parerea mea este ca nu puteti face nimic.Testamentul ar fi putut fi atacat in conditiile in care ati fi fost mostenitor rezervatar si vi s-ar fi in calcat dreptul la rezerva succesorala.
doar daca aveti dubii cu privire la lipsa discernamantului matusii la momentul semnarii testamentului ati putea invoca nulitatea relativa a acestuia.
Mai ales ca exista probe ( boala psihica).
Puteti incerca.
Angajati-va un avocat.
Lipsa discernamantul atrage nulitatea relativa a testamentul, sanctiune ce poate fi invocata respectand termenul general de trei ani
( altminteri, actiunea e respinsa ca fiind prescrisa).
E suficienta demonstararera unei vatamari suferita de dumneavoastra, in calitate de mostenitor.
Viciile de consimtamant ( dolul , eroarea ) atrag aceeasi sanctiune.Prin urmare, daca acestea au existat, actul e , de asemenea , desfiintat, pentru nesocotirea condtiilor de fond ale acestuia.
introduceti o cerere de anulare a testamentului la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare testament niculaucarmen niculaucarmen o femeie in varsta de 83 ani a lasat mostenire, prin testament, toate bunurile, femeii de serviciu, fara ca familia acesteia sa stii. Acest testament a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare anulare ContSters266112 ContSters266112 Buna ziua, Care sunt sansele ca o batrana de 85 de ani sa obtina anularea unui contract de vanzare-cumparare incheiat acum 5 ani pe motiv de nebunie? Cum ... (vezi toată discuția)
Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)