Sunt unicul mostenitor al matusii mele care a decedat in februarie (deci de 7 luni). Matusa a suferit de o boala psihica si a fost declarata din acest motiv "persoana cu handicap", beneficiind din acest motiv de o femeie platita de stat care a ingrijit-o pana la deces. In timp ce era ingrijita, matusa a fost convinsa de femeia respectiva sa-i lase apartamentul printr-un testament. Acum eu am vrut sa dezbat succesiunea dar am aflat ca persoana care a ingrijit-o a intrat in posesia apartamntului, conform testamentului, in urma cu 2 luna. Ce pot face pentru a-mi recupera drepturile de mostenitor?
Parerea mea este ca nu puteti face nimic.Testamentul ar fi putut fi atacat in conditiile in care ati fi fost mostenitor rezervatar si vi s-ar fi in calcat dreptul la rezerva succesorala.
Lipsa discernamantul atrage nulitatea relativa a testamentul, sanctiune ce poate fi invocata respectand termenul general de trei ani
( altminteri, actiunea e respinsa ca fiind prescrisa).
E suficienta demonstararera unei vatamari suferita de dumneavoastra, in calitate de mostenitor. Viciile de consimtamant ( dolul , eroarea ) atrag aceeasi sanctiune.Prin urmare, daca acestea au existat, actul e , de asemenea , desfiintat, pentru nesocotirea condtiilor de fond ale acestuia.