buna ziua.lucrez la o firma de curierat si in data de 5 august in timp ce ma deplasam spre Deva dinspre Lugoj in apropierea loc. Traian Vuia m-am angajat intr-o depasire.nu am avut timp sa revin pe banda mea de circulatie deoarece masina depasita tinea distanta foarte mica de cel din fata sa.din fata a venit un autoturism BMW.am frinat brusc pina am oprit iar autoturismul a intrat intre masina mea si parapet.in spatele acestui autoturism BMW venea foarte aproape o motocicleta care a intrat in BMW.cele doua persoane de pe motor au fost aruncate in afara soselei.au fost luate de salvare dar nu au suferit leziuni grave.doar o zgarietura la o persoana.persoana cu BMW-ul a semnat ca nu are nici o pretentie de la mine doar asigurarea rca sa -i repare masina.cel de pe motor a inceput cu amenintari.acum din ce am inteles si sint de acord eu sint vinovat pt accidentarea autoturismului.pt ca cel cu motor a intrat in BMW am inteles ca el ar fi vinovat ca nu a pastrat distanta regulamentara si viteza.mentionez ca doar eu am fost testat cu alcooltestul si probe de singe.ceilalti nu.nu s-au facut poze la locul accidentului,masuratori.daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce sanctiuni mi se pot da.sint de acord cu suspendarea permisului pt provocarea accidentului.multumesc
In functie de starea de sanatate a celui accidentat de pe motor, se va instrumenta un dosar penal pentru vatamare din culpa, sau nu.
Daca va exista acest dosar, va trebui mai intai sa va impacati cu victima, apoi se va discuta si despre contraventie (depasire neregulamentara, avarii la celelalte vehicole, etc).
Pv de contraventie se va intocmi sigur, pentru ca oricum sunteti vinovat, mai ales daca in zona era interzisa depasirea, linie continua...
nu era linie continua nici depasirea interzisa.cel cu motor a intrat din spate in autoturism fara a atinge masina mea.din spusele celui de la rutiera am inteles ca nu a respectat distanta dintre el si autoturism.politistul zice ca ar fi vorba de doua accidente separate.eu si BMW si al doilea BMW si motor.autorul moral fiind eu.mentionez ca nimeni nu a suferit rani pt a fi spitalizat.acum ma intreb daca cei de la asigurare vor despagubi proprietarul motorlui in caz ca el se face vinovat de nerespectarea distantei si vitezei fata de cel din fata.
De fapt este vorba de doua accidente de circulatie. Primul intre autoturismul condus de dvs si autoturismul BMW, de care sunteti vinovat intrucat nu ati efectuat depasirea in conditii de siguranta. Cel de al doilea accident este tamponarea dintre motocicleta si autoturismul BMW. Vinovat de producerea celui de al doilea accident este motociclistul pentru ca nu a pastrat o distanta suficienta de vehiculul din fata pentru a putea opri in siguranta.
autorul moral nu raspunde din punct de vedere legal...sau asa stiu eu.
punem problema altfel, daca motorul vedea la 5 min si din neatentie se lovea de BMW tot dvs erati vinovat pt ca provocaseti un accident acolo. vina ii apartine.
stati cu ochii pe ei sa vedeti cum pun problema in dosar sau luativa un avocat care sa va asiste.
Tamponare
Ciprian_m89
Salut! am avut si eu nefericirea de a fi implicat intr-un accident pe un drum cu doua benzi pe sens, accident in care am fost implicate 4 autoturisme.
Eram ... (vezi toată discuția)