avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme asigurare.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme asigurare.

buna ziua.as dori daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea problema.in data de 04,08,2010 am avut un accident, ma indreptam spre lugoj pe motocicleta personala inpreuna cu prietena in spatele unui bmw la 30m de odata de pe contra sens apare brusc un autocamion care loveste bmw in acel moment am inceput sa franez dar nu am putut opri si am intrat in ROATA STANGA CAMION si am deviat in bmw.cel cu autocamionul a dat asigurare si am deschis dosar de dauna.dupa o luna ma suna cei de la asigurari si-m spun ca dosarul a fost respins pentru ca nu am pastrat distanta dintre mine si bmw si ca nu am putut opri in conditi de siguranta.ce as putea face?motocicleta dauna totala cadru rupt distrusa toata.muultumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 09:52, 17 Septembrie 2010
Adresati-va CSA cu osesizare pt ca faptul ca nu ati pastrat distanta legala in trafic este treaba politiei rutiere nu a firmei de asigurari. Tocmai pt. asta se intocmesc politele RCA. Cereti asiguratorului o motivatie scrisa a refuzului si apoi cu sprijinul unui avocat solicitati o conciliere si avertizatii ca urmeaza sa-i actionati in instanta pt. nerespectarea legii privind RCA.
Juristul asigurari respective mia spus ca dosarul a fost respins ptr ca nu am pastrat distanta si nu am putut frana dar mentionezi ca am intrat in roata autocamionului nu in bmw.comisarul politiei mia spus ca vinovat principal este autocamionul dar ei au refuzat dosarul.X-( .in p v de la politie scrie clar,vinovat de producerea accidentului este autocamionul intrand in depasire riscanta si fara sa se asigure.as vre sa-mi spuneti daca am vreo sansa in instanta.multumes d _ul Adrian.
Aveti toate sansele pt. ca aveti dreptate. V-am mai spus ca abaterile de la regulamentul de circulatie sunt de competenta politiei rutiere si ar fi trebuit sa va avertizeze ei nu firma de asigurari care este obligata sa va despagubeasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ionel.marza ionel.marza sant baiatul cu motoru.eu ma indreptat spre lugoj la 30m in spatele bmw cand de odata autocamionul depaseste un tir pe linie continua si loveste frontal bmw in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier usor cu victime pidu79 pidu79 buna ziua.lucrez la o firma de curierat si in data de 5 august in timp ce ma deplasam spre Deva dinspre Lugoj in apropierea loc. Traian Vuia m-am angajat ... (vezi toată discuția)
Accident trei masini catalin_serban93 catalin_serban93 Bună ziua, astazi am fost implicat intr-un accident rutier dintre un SEAT, VW si BMW in localitate in urmatoarea situație: SEAT era oprit la trecere ... (vezi toată discuția)