avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de chemare in judecata petru plata pensiesi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de chemare in judecata petru plata pensiesi alimentare...un pic de ajutor la formularea ei se poate?

Ma puteti ajuta va rog un pic cu formularea cereri de chemare in instanta petru plata pensiei alimentare...tin sa mentionez ca eu sunt domiciliat in Timisoara iar "tatal" in Satu-Mare fiind angajat la electrolux.
Eu ma pot adresa judecatoriei din Timisoara nu neaparat la Satu Mare nu?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:05, 8 August 2010
Aveti aici un model orientativ de cerere cu precizarea ca pentru copilul minor cererea va fi introdusa de parintele caruia i-a fost incredintat si ca puteti depune actiunea la domiciliul dvs.

Domnule Preşedinte,
Subsemnatul _________, domiciliat în _________, în calitate de reclamant, reprezentat (sau, după caz, asistat) de _________, chem în judecată pe _________, domiciliat în _________, în calitate de pârât, şi pe Autoritatea Tutelară _________, pentru ca prin hotărârea ce o veţi pronunţa să dispuneţi
Obligarea pârâtului să-mi plătească pensie de întreţinere
în cuantumul legal, de la data introducerii acţiunii şi până la majoratul meu (sau, după caz, până la terminarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani – sau 26 de ani în cazul studiilor universitare cu durată de 6 ani).
De asemenea, solicit obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.
Motivele acţiunii sunt următoarele:
Motivele de fapt: _________
Temeiul de drept: Îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 107 raportat la art. 86 şi art. 94. C. fam.
Probe: În dovedirea pretenţiilor, solicit încuviinţarea probelor cu _________, pe aspectul _________
Anexez, în copie certificată, următoarele înscrisuri: _________
Semnătura,
____________
Domnului Preşedinte al Judecătoriei ______________
Da, va puteti adresa Judecatoriei Timisoara avand in vedere ca cererile facute de ascendenti sau descendenti pentru pensia de intretinere pot fi formulate la instanta domiciliului reclamantului.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea pentru pensia alimentara koreh silvia koreh silvia cererea pe care o depun la Tribunal pentru pensia alimentara trebuie scrisa de mine sau exista cerere tip?Imi puteti da va rog un exemplu de cerere?Va ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa arate cererea pentru plata pensiei alimentare dupa 18 ani ? Diana-Alexandra Diana-Alexandra Am implinit varsta de 18 ani si pentru ca inca sunt in clasa a XII a vreau sa primesc pensie alimentara in continuare de la tatal meu pana la terminarea ... (vezi toată discuția)
Model actiune sistare pensie alimentara ioana_26 ioana_26 ma poate ajuta cineva cu un model de actiune pentru sistarea pensiei alimentare, in ceea ce priveste un copil care a implinit varsta de 18 ani si nu urmeaza ... (vezi toată discuția)