avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum trebuie sa arate cererea pentru plata pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum trebuie sa arate cererea pentru plata pensiei alimentare dupa 18 ani ?

Am implinit varsta de 18 ani si pentru ca inca sunt in clasa a XII a vreau sa primesc pensie alimentara in continuare de la tatal meu pana la terminarea liceului dar si dupa ce intru la facultate . Am inteles ca trebuie sa depun la registratura judecatoriei un dosar care sa includa copie dupa certificatul meu de nastere , dupa buletin ,dupa ultima hotarare judecatoreasca prin care s-a decis ca eu sa primesc pensia alimentara , o adeverinta de elev dar si o cerere . Ma poate ajuta cineva cu un model de astfel de cerere. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Cutean , Consilier juridic 18:52, 14 Ianuarie 2009
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul _________, domiciliat în _________, în calitate de reclamant, reprezentat (sau, după caz, asistat) de _________, chem în judecată pe _________, domiciliat în _________, în calitate de pârât, şi pe Autoritatea Tutelară _________, pentru ca prin hotărârea ce o veţi pronunţa să dispuneţi
Obligarea pârâtului să-mi plătească pensie de întreţinere
în cuantumul legal, de la data introducerii acţiunii şi până la majoratul terminarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani – sau 26 de ani în cazul studiilor universitare cu durată de 6 ani.
De asemenea, solicit obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.
Motivele acţiunii sunt următoarele:
Motivele de fapt: _________
Temeiul de drept: Îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 107 raportat la art. 86 şi art. 94. C. fam.
Probe: În dovedirea pretenţiilor, solicit încuviinţarea probelor cu _________, pe aspectul _________
Anexez, în copie certificată, următoarele înscrisuri: _________

Semnătura,
____________


Domnului Preşedinte al Judecătoriei ______________


Copiati-o si completati-o dvs. corect si in functie de ce considerati sa depuneti ca probe si ca situatie de fapt. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea pentru pensia alimentara koreh silvia koreh silvia cererea pe care o depun la Tribunal pentru pensia alimentara trebuie scrisa de mine sau exista cerere tip?Imi puteti da va rog un exemplu de cerere?Va ... (vezi toată discuția)
cerere de chemare in judecata petru plata pensiesi alimentare...un pic de ajutor la formularea ei se poate? mario.m mario.m Ma puteti ajuta va rog un pic cu formularea cereri de chemare in instanta petru plata pensiei alimentare...tin sa mentionez ca eu sunt domiciliat in Timisoara ... (vezi toată discuția)
Model de cerere pensie alimentara admin12 admin12 Buna seara ! Nu stiu cum sa formulez [b][u]o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori[/u]. [/b]Nu stiu in baza carui temei legal sa o ... (vezi toată discuția)