daca primesc 3 ani cu suspendare pt fals si inselaciune imi puteti zice ce inseamna ca pot face si ce nu??fac inchisoare sau pot face acasa sau la locul de munca am voie sa-mi iau o permisie sau nu tre sa fac de loc doar sa nu fac nimic ilegal o perioada de timp .va rog datimi detalii in ce consta acest termen :">
Daca veti primi o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei veti sta acasa, veti si munci.Insa va trebui sa va supuneti anmitor conditii prevazute de lege si dispuse de instanta, altfel, beneficiul suspendarii pedepsei va va putea fi revocat, urmand a executa pedeapsa intr-un loc de detentie.
Intai trebuie sa va abtineti a mai comite si alte fapte antisocaie, sa va achitati cheltuielile civile.La sfarsitul perioadei de incercare , fiind indeplinite conditiile, veti fi reabilitat de drept.
Exista , totodata, dat fiind faptul este retinut, in speta, concursul de infractiuni , posibilitatea suspendarii conditionate a executarii pedepsei , conform art . 81 din Codul penal , asa cum a amintit colega @legally , mai sus.
Pedeapsa aplicata de instanta de judecata nu trebuie sa depaseasca doi ani, iar dumneavoastra nu trebuie sa aveti antecedente penale, sanctionate cu inchisoarea mai mare de 6 luni .
Insa , va aduc la cunostinta faptul ca acest mod de individualizare a pedepsei este o facultate, nu o obligatie a instantei de judecata, si este aplicata cata vreme este apreciat ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara privarea de libertate.
Faptele savarsite de dumneavoastra prezinta un pericol social ridicat, poate fi dispusa suspendarea conditionata sub supraveghere, instanta hotarand aplicarea unei pedepsei de cel mult 3 ani .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cazier curat
felicia-rodica
Sentinta este definitiva cu data de 31.01.2008.S-a primit 6 luni inchisoare cu suspendare in baza art.81 C.pen.si art.71 alin.5 C.pen dispune suspendarea ... (vezi toată discuția)