avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare terenuri 18/1991-Primaria refuza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare terenuri 18/1991-Primaria refuza inscrierea pe Titlul de Proprietate

Buna ziua. Dupa 1990 unul din 3 frati a depus o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate pentru cateva terenuri in baza lg.18/1991 FF. Acesta a decedat si s-a emis Titlul de Proprietate pe numele copilului prin reprezentare la mostenire. Acum in 2010 ceilalti 2 frati<tatal meu> au solicitat Primariei printr-o cerere sa fie inscrisi pe Titlul de Proprietate emis . Primaria a raspuns cererii ca fiind tardiva prevazand termenul din Lg.247/2005 si in baza unei Hotarari de Consiliul Local ca ei nu mai modifica Titlurile de Proprietate si sa ne adresam instantei de judecata. Taxele stiu ca sunt cam mari pt.un proces. Pot sa stiu ce e de facut? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:47, 10 August 2010
Cei de la Primarie au dreptate, nu se mai poate face decat prin instanta. Dar taxele nu sunt chiar asa de mari cum credeti.
dati in judecata primaria. e singura cale.
athe a scris:

dati in judecata primaria. e singura cale.

Introduceti actiune impotriva :
Comisiei Judetene de stabilire a dreptului de proprietate pentru intocmirea unui nou TP corect
Comisiei Locale de stabilire a dreptului de proprietate pentru intocmirea unui nou pv de punere in posesie si a unei anexe
Nepotului pe numele caruia este intocmit TP
Cu tot respectul, daca fratii au realizat abia in 2010 ca nu au facut cerere in termen si vor sa fie trecuti in TP alaturi de mostenitorul fratelui care a cerut terenul in baza legii 18/1991 nu prea au temei juridic sa solicite asa ceva... Nu este vorba de corectarea TP, intrucat la emiterea lui nu s-a facut nici o greseala. A fost emis cui a cerut.
Ceea ce doriti dvs. se numeste constatarea nulitatii relative a TP in sensul completarii acestuia cu alti mostenitori ai defunctului si poate fi ceruta in 3 ani de la data emiterii TP. Dupa acesti 3 ani se poate invoca doar nulitatea absoluta a TP pentru motivele enumerate in art. III din legea 169/1997, iar cel mentionat de dvs. nu se afla printre ele.
Parerea mea este ca mai bine va intelegeti amiabil cu nepotul, pentru ca sunt foarte mari sanse sa va pierdeti timpul prin instanta.
Nedepunerea in termen a cererii pentru retrocedarea terenului echivaleaza cu renuntarea tacita la drepturile succesorale de pe urma autorului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere mostenitori din tp gigelas gigelas Patru frati sunt mostenitorii defunctilor parinti. In 1991,doar unul dintre frati,face o cerere in baza Legii 18/1991,prin care solicita reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe titlul de proprietate ca mostenitor ion73 ion73 Va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru trecerea pe titlul de proprietate al carui titular este bunicul meu, decedat din 1983, titlul ... (vezi toată discuția)
Atacarea titlului de proprietate ion.escu ion.escu Sunt doi frati mostenitori cu certificat de mostenitor din 1977. Terenul curtii este cumparat de tatal fratilor prin 1937, iar posesiunea asupra terenului nu a ... (vezi toată discuția)