avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succsiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succsiune

Buna,
Tatal meu a decedat anul acesta, iar in urma luine-a lasat un teren cu casa construita. Acest teren era 1/2 plus 1/10 din cealalta jumatate a lui, restul revenind fratilo si surorilor.
Din 1964 de cand a murit bunica, tatal meu a platit impozit pe casa si teren, a introdus pe cheltuiala lui toate utilitatile in curte si casa, iar din cei 10 frati au mai ramas 2 in viata, as dori sa stiu care sunt posibilitatile sa pot trece acest teren si casa pe numele nostru. Mentionez ca verisorii mei nu mai sunt in Romania , nestiind nici adresa lor .

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:04, 8 August 2010
Puteti invoca in instanta uzucapiunea de 30 ani ( cu jonctiunea posesiilor, a tatalui+a dvs.) sa obtineti o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de titlu de proprietate.

Angajati-va un avocat.
Multumesc ptr raspuns, nu maieram sigur deoarece am vorbit acum vreo 2 ani cu un avocat si a zis ca nu se poate deoarece este mostenire. Acum dupa decesul tatalui meu am umblat la oficiul de cadastru unde am inscris in cartea funciara dreptul de proprietate a 1/2 parte din dreptul de proprietate. Acum vom merge la notar pentru succesiune iar apoi va trebui sa cautam un notar.
mergeti la notar si va va da lamuriri despre cota care le-ar reveni verilor dvs.
Daca ati apucat sa inscrieti dreptul de proprietate in CF, e clar ca trebuie sa mergeti pe acelasi drum ( juridic).

Daca nu apucati, puteati sa ignorati toate actele si sa va insusiti proprietatea prin uzucapiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii (pre)achizitie teren fara act proprietate enderalex enderalex buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sfaturi sau solutii privind urmatoarea situatie. doresc sa cumpar un teren in bucuresti, cu o casa inregistrata in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cu pamant mostenit celdecolo celdecolo Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: am mostenit,impreuna cu 2 verisori care sunt frate si sora,3 ha de pamant agricol. Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna uzucapiune? ella_camy ella_camy Sunt data in judecata pentru uzucapiune. Imi puteti spune va rog ce inseamna asta? est vorba de uzucapiune de 30 de ani. iar in citatia pe care am primit o cel ... (vezi toată discuția)