Buna,
Tatal meu a decedat anul acesta, iar in urma luine-a lasat un teren cu casa construita. Acest teren era 1/2 plus 1/10 din cealalta jumatate a lui, restul revenind fratilo si surorilor.
Din 1964 de cand a murit bunica, tatal meu a platit impozit pe casa si teren, a introdus pe cheltuiala lui toate utilitatile in curte si casa, iar din cei 10 frati au mai ramas 2 in viata, as dori sa stiu care sunt posibilitatile sa pot trece acest teren si casa pe numele nostru. Mentionez ca verisorii mei nu mai sunt in Romania , nestiind nici adresa lor .
Puteti invoca in instanta uzucapiunea de 30 ani ( cu jonctiunea posesiilor, a tatalui+a dvs.) sa obtineti o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de titlu de proprietate.
Multumesc ptr raspuns, nu maieram sigur deoarece am vorbit acum vreo 2 ani cu un avocat si a zis ca nu se poate deoarece este mostenire. Acum dupa decesul tatalui meu am umblat la oficiul de cadastru unde am inscris in cartea funciara dreptul de proprietate a 1/2 parte din dreptul de proprietate. Acum vom merge la notar pentru succesiune iar apoi va trebui sa cautam un notar.