avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager

In cazul incheierii unui contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager in cazul in care cumparatorul este casatorit ce drepturi are sotul/ sotia acestuia ? Dar in cazul unui contract de donatie cu acelesi clauze/
Cel mai recent răspuns: Aelrih , utilizator 19:26, 8 August 2010
in ambele cazuri sotul are un drept de 1/2 din bun.
In cazul donatiei lucrurile pot sta diferit daca doinatorul nu doneaza ambilor soti ci doar unuia, bunul acela devine bunul propriu al donatarului.
Multumesc pentru raspuns .
As mai avea o intrebare . Cum se transmit/ succed obligatiile care revin din contractul de donatie cu intretinere daca aceasta se face doar catre unul din soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O "inginerie" la executare? JParice JParice Asociat unic S.R.L se admite atragerea raspunderii personale.Administratorul este casatorit, locuieste in apartamentul sotiei care a fost cumparat de catre ... (vezi toată discuția)
Lncheiere contract inchiriere donatar tmihai2006 tmihai2006 Buna seara! Sotul si sotia, ambii proprietari ai unui imobil (spatiu comercial) doneaza unicului fiu (minor 17 ani) acest imobil , pastrand (doar) clauza ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă act de donație dupa moartea parintilor? ndrrl ndrrl Buna ziua. Sotul meu a facut un act de donatie cu soacră-mea ca dupa moarte sa ii ramana casa. Actele pe cine trebuie sa iasa: pe el sau pe ea? (vezi toată discuția)