avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnetul de munca si reducerea salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnetul de munca si reducerea salariului

Pot spune ca am lucrat la o firma cu capital privat(pentru ca mi-am depus demisia,maine fiind ultima zi de lucru).In luna iulie ne-au redus salariile cu 20%(de la 1150 cat am avut imi facuse 1020)si ca urmare ne-a pus sa semnam actul aditional,pe care l-am semnat.Pe data de 26/07/2010 mi-am depus demisia,si saptamana trecuta,miercuri,am facut cerere pentru o copie dupa cartea de munca.Vineri am primit copia semnata si parafata,insa pe luna iulie am trecut salariul de 750lei,mai mica decat cea pentru am semnat cu mai mult.Asta probabil ca este o razbunare pentru ca vreau sa plec Mentionez ca actul aditional nu mi l-a dat nici mie nici altor colegi..Eu nu vreau sa-si bata joc de mine-in 30 de ani de munca-nu mi-sa intamplat asa ceva,si nu vreau sa ma ia de friera.Va multumesc si astept solutia dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 9 August 2010
nu va ramane decat sa contestati actul in instanta pt plata diferentei de salariu.
Buna seara ,
Solicitati o copie a actului aditional in baza caruia s-a facut inscrisul in carnetul de munca. Daca nu este semnatura D-voastra (admitand ipoteza ca pe parcursul timpului ati fi putut semna acte in alb) adresati-va ITM-ului in raza caruia isi desfasoara societatea activitatea precum si instntelor juridice competente .
Succes!
Si... care este problema? Daca ati semnat un act aditional prin care ati luat cunostinta de noul salariu cuvenit pe luna iulie, iar in cartea de munca v-a consemnat altceva atunci nu va ramane decat sa solicitati sa se repare acea eroare prin inscrierea corecta a salariului pentru care ati semnat in actul aditional! Daca angajatorul refuza, nu va ramane decat sa apelati la instanta de judecata!
din cat spuneti ca ati avut salariul si cat a ramas dupa diminuare, rezulta ca nu a fost 20%.
Sau va referiti la salariul brut lunar? (care include si sporuri)
Reducerea salariului cu 20% din 1150 lei cat aveati nu inseamna 1020 lei ... solicitati angjatorului o copie de pe actul aditional de modificare a salariului ..
Puteti sesiza ITM-ul si/sau instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au incercat sa-mi traga teapa mario_rik mario_rik Va salut cu respect. o intrebare simpla am si va multumesc anticipat pentru raspuns. In urma cu 2 sapt. jumatate am fost la un interviu la Z.M. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Program de munca SilviuAil88 SilviuAil88 Poate angajatorul sa schimbe programul oricand? In contractul actual de munca sunt mentionate 3 lucruri cu privire la programul de lucru: 1. 5 zile pe sapt ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mi-a micsorat salariul dupa 2 luni pe motiv ca oferta initiala a fost o eroare. mai mult, acum imi cere si banii platiti initial inapoi bouguss2001 bouguss2001 Buna ziua, Sunt angajat din mai 2012, am primit 2 salarii (pe mai si iunie 2012) conform contractului semnat la angajare. Saptamana trecuta (deci dupa ... (vezi toată discuția)