avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul mi-a micsorat salariul dupa 2 luni pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul mi-a micsorat salariul dupa 2 luni pe motiv ca oferta initiala a fost o eroare. Mai mult, acum imi cere si banii platiti initial inapoi

Buna ziua,
Sunt angajat din mai 2012, am primit 2 salarii (pe mai si iunie 2012) conform contractului semnat la angajare. Saptamana trecuta (deci dupa aproximativ 2 luni) angajatorul m-a anuntat ca salariul meu este gresit si m-a pus sa semnez un act aditional prin care imi modifica salariul incepand cu data de 21 mai la o suma mai mica. Motivatia folosita a fost ca altfel nu imi plateste salariul pe luna in curs. In necunostinta de cauza am semnat. Luna aceasta mi-a virat salariul micsorat cu diferenta ce am primit-o in plus pe lunile mai si iunie. Va rog sa imi spuneti ce as mai putea face in acest caz. E legal sa imi impuna un act aditional la salar valabil retroactiv? Practic asta s-a intamplat. De asemenea as mai vrea sa fac o plangere referitor la programul de munca. Am lucrat ore de noapte (practic programul era 9 ore de zi, 16 ore de noapte, apoi 2 zile libere). In contract sunt specificate 40 de ore de lucru pe saptamana. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face, unde as putea depune plangeri si ce documente ar trebui sa am, sa fac un bine macar pentru cei ce vor fi nou angajati pentru a nu mai suferi de astfel de abuzuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 6 August 2013
:)))))
Ma scuzati dar... angajatorul dvs, dupa un an isi da seama de asa ceva?
Greseala lui, o suporta. Este un contract intre dvs. si el. Nu va poate obliga sa semnati acel act aditional.
Actul acela este semnat si de el? Daca da, cereti un nr de inregistrare faceti o copie la el si mergeti la ITM, daca nu se potoleste. Eventual ii puteti sugera ca urmeaza sa va consultati si cu un avocat, numai dupa ce aveti actul cu semnatura lui pe el.
Nu semnati nimic daca nu este intai semnat de angajator. Aceste acte trebuie sa aiba intai semnatura lui si apoi a dvs., pentru ca de la el vine. Altfel s-ar intepreta ca dvs. ati trimis actul catre el.
Oricum... n-am mai auzit asa ceva pana acum.
imi cer scuze am scris gresit data. era vorba de mai 2013. deci este vorba de 2 luni. sunt inca in perioada de proba
Aaaa...
Pai un contract e contract pana la incheiera lui sau pana la modificari acceptate de ambele parti, doar daca nu cumva este stipulat ca o parte poate face modificari iar cealalta parte trebuie sa le accepte. Dar in cazul acesta este cam ilegal.
Va sugerez sa luati actele asa cum v-am scris mai sus si faceti un drum la ITM... Se calmeaza treburile si numai daca ii spuneti asa ceva.
Ce sa- faca ITM-ul in acest caz?

Odata semnat actul aditional nu se mai poate face nimic. Actul trebuie anulat in instanta de judecata.

Singura neregula este retinerea nelegala din salariu.
Pai domnul spune ca nu a semnat... sau cel putin nu a precizat... Eu asa am inteles.
Daca a semnat :( dupa cum spuneti si dvs... mers in instanta.

Alte discuții în legătură

Decizie concediere UA UA Buna ziua, Acum ceva timp am primit preavizul de concediere prin posta . Preavizul a inceput sa curga din momentul receptiei plicului. Ulterior dupa ... (vezi toată discuția)
Program de munca SilviuAil88 SilviuAil88 Poate angajatorul sa schimbe programul oricand? In contractul actual de munca sunt mentionate 3 lucruri cu privire la programul de lucru: 1. 5 zile pe sapt ... (vezi toată discuția)
Intrebare Vioreld Vioreld salutare. am un salariat cu norma intreaga a carui contract expira pe 15.10. Angajatorul vrea sa-i facem contract pe perioada nedeterminata, dar cu contract ... (vezi toată discuția)