Buna ziua,
Sunt angajat din mai 2012, am primit 2 salarii (pe mai si iunie 2012) conform contractului semnat la angajare. Saptamana trecuta (deci dupa aproximativ 2 luni) angajatorul m-a anuntat ca salariul meu este gresit si m-a pus sa semnez un act aditional prin care imi modifica salariul incepand cu data de 21 mai la o suma mai mica. Motivatia folosita a fost ca altfel nu imi plateste salariul pe luna in curs. In necunostinta de cauza am semnat. Luna aceasta mi-a virat salariul micsorat cu diferenta ce am primit-o in plus pe lunile mai si iunie. Va rog sa imi spuneti ce as mai putea face in acest caz. E legal sa imi impuna un act aditional la salar valabil retroactiv? Practic asta s-a intamplat. De asemenea as mai vrea sa fac o plangere referitor la programul de munca. Am lucrat ore de noapte (practic programul era 9 ore de zi, 16 ore de noapte, apoi 2 zile libere). In contract sunt specificate 40 de ore de lucru pe saptamana. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face, unde as putea depune plangeri si ce documente ar trebui sa am, sa fac un bine macar pentru cei ce vor fi nou angajati pentru a nu mai suferi de astfel de abuzuri.
Dap... Mi-a scapat. Imi cer scuze.
Un sfat pe viitor... nu semnati nimic fara sa cititi si eventual sa va consultati cu cineva.
Asa a incercat si angajatorul meu cu o anexa si nu i-am semnat-o... doar ca in cazul meu era de marire de salariu doar ca nu marirea asa cum am negociat-o si in plus facuse actul dar nu-l semnase el intai... astepta sa il semnez eu primul.
Decizie concediere
UA
Buna ziua,
Acum ceva timp am primit preavizul de concediere prin posta . Preavizul a inceput sa curga din momentul receptiei plicului.
Ulterior dupa ... (vezi toată discuția)
Program de munca
SilviuAil88
Poate angajatorul sa schimbe programul oricand?
In contractul actual de munca sunt mentionate 3 lucruri cu privire la programul de lucru:
1. 5 zile pe sapt ... (vezi toată discuția)
Intrebare
Vioreld
salutare.
am un salariat cu norma intreaga a carui contract expira pe 15.10. Angajatorul vrea sa-i facem contract pe perioada nedeterminata, dar cu contract ... (vezi toată discuția)