O terta persoana, cu rea credinta, face publicitate la o judecata de prima instanta (unde nu a fost parte) si la condamnarea penala corespunzatoare (din anul 2008).
Dar nu mentioneaza nimic asupra faptului ca instanta superiora a admis in totalitate recursul formulat de catre condamnat si ca judecata a fost declarata nula, deci nu ai sentinta. Ca din punct de vedere legal se considera ca judecata niciodata nu sa produs, deci nu exista condamnare.
Desigur ca aceasta persoana stia ca judecata a fost declarata nula, dar evita sa mentioneze acest lucru.
In acest an aceasta persoana se foloseste de condamnarea nula (desigur ca fara a mentiona acest lucru) in doua procese civile, incercand sa obtina beneficii juridice, sa influenteze in decizia judecatorilor (sa-i induca in eroare), in favoarea sa.
Cum se poate denunta faptele acestei persoane?
Deoarece instantele in fata carora va aflati acum nu cunosc situatia dosarului penal, ar trebui sa li se prezinte decizia de recurs prin care a fost desfiintata sentinta de condamnare si sa se solicite a nu se avea in vedere aceste aspecte de moralitate.
Multumesc!
Ce parere aveti de prima relatare? Poate fi considerata calomnie sau defaimare?
In ce priveste cea de-a doua relatare, in ambele procese sa prezentat cazierul, pt a se demonstra ca nu exista condamnarea.
Poate ca ar trebui folosita totusi sentinta de la instanta superioara (unde scrie clar ca a fost anulata judecata, deci ca nu exista o condamnare, si de facut ceva?
Mai sunt inca doua procese in desfasurare si aceasta persoana de rea credinta probabil ca va incerca iarasi sa foloseasca condamnarea nula.
in primul rand nu ati specificat in ce consta acea publicitate.daca s-a publicat in vreun ziar, daca s-a dat stirea la tv sau radio trebuia cerut un drept la replica.