avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inscrieri in carnetul de munca cf Legii 118/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inscrieri in carnetul de munca cf Legii 118/2010

Faceti inscrisuri in carnetele de munca ale salariatilor in conformitate cu Legea 118, privind diminuarea cu 25% a cuantumul brut al salariilor lunare de incadrare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 9 August 2010
Daca ati vazut dumneavoastra sunt multe discutii in acest sens...eu zic ca da.
Ca sa operati in cartea de munca trebuie sa vedeti ce act administrativ se va emite ori ba. Eu zic ca nu puteti opera decat daca aveti decizie individuala.
Am un punct de vedere de la MMuncii:
nu se impune a se emite act administrativ individual si nici inscrisuri in carnetul de munca
.
Problema se pune ca am ami vb cu alte persoane si spune ca se impune...
macar pentru banca..dar banca oricum nu ia in considerare carnetul de munca, ci adeverinta de venit lunar.
Aveti punct de vedere in scris? Din experienta va pot zice ca oficial si neoficial difera la Min.M. Pentru banca e valabila adeverinta.
Problema e ca , in conformitate cu L. 118/2010, nu se diminueaza salariul de baza ci venitul brut , cu toate felurile de plati acordate (indemnizatii , sporuri, ore lucrate in zilele nelucratoate,etc.) . Consider ca nu trebuie operate in cartile de munca. Daca se diminua salariul de baza era nevoie de operare .

Alte discuții în legătură

Legea nr. 118/2010: diminuare 25%, emiterea deciziilor gianina5 gianina5 Doresc sa aflu daca ati emis deja dispozitiile de reducere a salariului cu 25%, daca da, ati facut-o individual pt. fiecare angajat in parte sau ati emis-o o ... (vezi toată discuția)
Legea 118/2010- interpretare "cuantum brut salariu lunar de incadrare" ellena ellena Legile referitoare la salarizare, au devenit extrem de confuze. Avem sintagma de \"salariu de incadrare\" , \"salariu de baza\" , \"salariu brut lunar\", ... (vezi toată discuția)