Buna ziua.As dori sa cumpar uscatoria blocului,care este lipita de peretele apartamentului meu.Stiu ca acest subiect a mai fost dezbatut si am citit cateva posturi,dar pe 21 iulie a fost data legea 170/2010 care reglementeaza si sper eu simplifica iesirea din coproprietate a unor spatii comune.Vreau sa spun ca m-am inteles cu vecinii si le-am oferit un pret corect.As vrea sa stiu care este procedura cea mai simpla,in lumina noii legi.Problema care o intampin este ca un vecin e plecat din tara,si se intoarce peste o luna,dar atunci pleaca alt vecin din tara,altii nu au facuta succesiune,etc.Pana acum trebuia sa faci cu toti odata actele si fiecare avea drept de veto.As vrea sa stiu daca se poate sa fac acte cu 2 treimi din ei acum,in speta cu cei care au actele de proprietate in regula ,iar cu ceilalti sa fac atunci cand vor fii in tara sau vor avea actele in regula.Daca mi-ar putea explica cineva pasii care trebuie urmati,ca pentru un om fara cunostinte juridice!Multumesc
Uscatoria face parte din categoria bunurilor proprietate comuna fortata si perpetua , care nu poate fi sistata prin imparteala .
Prin umare, pentru a dobandi un bun aflat in codominiu, este necesar acordul tuturor coindivizarilor, conform regulii unanimitatii, care guverneaza proprietatea comuna pe cote parti.
As vrea sa va intreb daca a-ti studiat legea 170/2010,si sa-mi explicati si mie ce reglementeaza ea!Din cate inteleg eu din ea se poate cumpara uscatoria cu acordul a 2 treimi din locatari cu conditia ca si ceilalti care nu au fost de acord sa fie dspagubiti cu un pret corect,fie prin intelegere fie prin tribunal!Multumesc
Folosire abuziva
lipsa_id
Dati-mi va rog un sfat:
Iata speta : Un tip , care locuieste intr-un bloc cu mai multe etaje, si - a spart un perete din apartament si si a facut astfel o ... (vezi toată discuția)
Vanzare pod comun
impexrom
Intrebari:
1.Vanzarea unui pod comun aflat in propietate perpetua si fortata se vinde cu 2/3 sau cu acordul tuturor propietarilor?
2.Ce se intampla cu cei ... (vezi toată discuția)