avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... problema actiune in raspundere patrimoniala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

problema actiune in raspundere patrimoniala

Buna ziua,

Am inaintat o actiune de recuperare a unor sporuri salariale platite unui salariat in baza unui ccm .Curtea de Conturi a stabilit ca sporurile au fost acordate nelegal, dispunand recuperarea sumelor respective.

In actiune am solicitat obligarea salariatului la restituirea sumei de...reprezentand plata nedatorata.
Am realizat ulterior ca actiunea nu e in regula... salariatul nu avea vreo vina in producerea prejudiciului, prin urmare, nu exista raspundere patrimoniala propriu-zisa ci, doar obligatie de restituire. Bineinteles ca, citatia a venit pe "actiune in raspundere patrimoniala".

Ce pot face in situatia asta??
Pot sa fac o precizare de actiune sau ceva de genul prin care sa modific cererea principala? Va rog ajutati-ma cu un sfat!

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
swamerra, utilizator
Cel mai recent răspuns: swamerra , utilizator 13:37, 12 August 2010
puteti face o precizare
Pina la prima zi de infatisare puteti preciza actiunea in sensul aratat.
Vedeti codul de procedura civila in privinta completarii, precizarii sau intregirii cererii de chemare in judecata.
Teoretic, puteti face precizarea pana la prima zi de infatisare.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
smeagull, utilizator
mai precis art. 132 c.p.c. :)
multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.
m-am cam "sifonat" cand am vazut citatia :) primul impuls a fost sa apelez la avocatnet.....

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala eloria eloria acum 3 ani mi s-a dat un spor se 15%. Vine un control care spune ca de fapt trebuia sa mi se dea 10 %. Dar cel care a controlat, aprobase acum 3 ani acest ... (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata(oug 119/2007) - comercial andyanya andyanya Creditoarea a deschis in data de 23.09.2010, in baza procedurii somatiei de plata prevazute de OUG 119/2007, o actiune in instanta in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara dispusa de catre instanta de judecata valeria.bisa valeria.bisa Buna ziua. Ma confrunt cu o speta mai inedita. Am desfacut disciplinar cim-ul unui salariat. Acesta a contestat decizia de desfacere si a solicitat ... (vezi toată discuția)