Am inaintat o actiune de recuperare a unor sporuri salariale platite unui salariat in baza unui ccm .Curtea de Conturi a stabilit ca sporurile au fost acordate nelegal, dispunand recuperarea sumelor respective.
In actiune am solicitat obligarea salariatului la restituirea sumei de...reprezentand plata nedatorata.
Am realizat ulterior ca actiunea nu e in regula... salariatul nu avea vreo vina in producerea prejudiciului, prin urmare, nu exista raspundere patrimoniala propriu-zisa ci, doar obligatie de restituire. Bineinteles ca, citatia a venit pe "actiune in raspundere patrimoniala".
Ce pot face in situatia asta??
Pot sa fac o precizare de actiune sau ceva de genul prin care sa modific cererea principala? Va rog ajutati-ma cu un sfat!
Nu aveti de ce sa va ingrijorati, se poate rezolva la primul termen, sau chiar inainte (eu depun precizarile inainte de primul termen).
Totusi, suntei sigur ca este greseala dvs., si nu a instantei?
Adica suntei sigur ca dvs. sunteti cel care indicat "rasp. patrimoniala"? Nu cumva grefa sau instanta a calificat gresit actiunea dvs?
Va intreb pentru ca mi se pare ca "plata nedatorata" - indicata de dvs. - duce mai degraba la raspundere civila simpla...
Nu cred ca este o greseala ... actiunea este denumita de catre instanta ca fiind o actiune in raspundere patrimoniala .
Intr-adevar, obligaţia de restituire a sumelor necuvenite se fundamentează pe instituţia plăţii nedatorate.