avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... EXCEPTARE PLATA CONTRIBUTII PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

EXCEPTARE PLATA CONTRIBUTII PFA

Buna ziua,

In Norma metodologica din 02/08/2010 publicata in M.O. 542/2010 de aplicare a art. III din O.U.G. nr. 58/2010, la Art. 2 se prevede: ''persoanele asigurate in alte sisteme , neintegrate sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ..... nu le sunt aplicabile prevederile art. III din OU''.
Va rog mult sa-mi spuneti daca in categoria ''persoanelor asigurate in alte sisteme , neintegrate sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale'' intra si persoanele care au incheiata o polita de asigurare de viata si pensie la o firma de asigurari privata ( ING, ALICO, etc.). Daca acestor persoane nu le sunt aplicabile prevederile art. III din O.U.G. nr. 58/2010, cum fac dovada aceasta platitorilor de venit care au ''obligatia declararii , calculului, retinerii si platii contributiilor'' conform Art. III aliniat (4) din O.U.G. nr. 58/2010
Va multumesc foarte mult,
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 22:31, 9 August 2010
Nu intra !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligat la plata cas, cass si somaj daca am pensie privata? Ruben Ruben Art.2 din Normele Metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii ... (vezi toată discuția)
Pfa si cas, contributie pensii si somaj BIONPI cabinet de proprietate industriala 1999 BIONPI cabinet de proprietate industriala 1999 Sunt PFA conform un ei legi speciale, dar sunt si pensionar. Ca pensionar platesc Contributia pt. Sanatate si impozit. Intreb daca in cazul meu, conform ... (vezi toată discuția)
Pensionar - pfa - asigurari sociale Smart_Fair Smart_Fair As dori o lamurire cu privire la urmatoarea situatie: Doamna X a iesit la pensie pe caz de boala. A deschis un PFA, are program redus de lucru, plateste la ... (vezi toată discuția)