avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestatie la proces verbal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestatie la proces verbal

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma informati unde sa depun contestatie ( plangere) impotriva unui proces-verbal dat de politie. Neg constatarea facuta de agent cat si contraventia( amenda ) data, considerandu-ma nevinovata. Eu si fetita mea , in varsta de 7 ani, am fost agresate psihic, fizic, verbal si emotional de catre sot , socrii si inca doua rude de-ale lor ( cinci persoane,in total), in casa la socrii mei intr-o comuna din judetul Dambovita. Am fost nevoita, la insistentele fetitei sa sun la 112, ca sa ma mai slabeasca toti din bataie. Dar cand a venit politia din comuna nu au facut sa spuna decat ca este tarziu si sa vin a doua zi la sectie. Ei nu mai m-au primit in curte ,iar eu l-am sunat pe fratele meu sa vina sa ma ia de pe strada cu fetita. Acesta m-a adus acasa, respectiv la domiciliul din Bucuresti.
Sotul a ramas la tara la parinti si a venit acasa dupa doua zile tot cu scandal. A doua zi sotul s-a putut prezenta la politie la ora stabilita, dar eu nu...Am ajuns dupa doua zile de la incident , cand am avut cum sa ma deplasez pana in sat Vlasceni,comuna Potlogi, jud. Dambovita. Cand am ajuns la politie, au intocmit procesul verbal fara sa-mi ia vreo declaratie, cu constatarea ca ma aflam sub influenta bauturilor alcoolice si am tulburat linistea publica, cu amenda 200 Ron.
Imi este lezata integritatea morala, contest aceasta constatare ca nefiind adevarata, mai ales ca nu am fost testata prin nicio metoda asupra acestui fapt. De asemenea am o fetita, sunt cadru didactic si nu doresc sa aplaneze asupra mea niciun fel de suspiciune ca nu as fi o mama responsabila.
Intrebarea mea este: la ce tribunal pot contesta procesul- verbal, in conditiile in care eu locuiesc in Bucuresti. Pot la tribunal in Bucuresti sau este obligatoriu sa depun plangerea la tribunalul la care este arondata comuna. Nici nu stiu care este...acest tribunal de care apartine.
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: DOINA NEMES , Avocat 20:28, 9 August 2010
contestatia o depuneti la judecatorie.
Plangerea se depune la Judecatorie si nu la Tribunal.
Daca nu aveti cunostinta de care Judecatorie apartine respectiva comuna puteti introduce plangerea la judecatoria dvs de domiciliu acesta urmand sa decline cauza la instanta competenta.
Plangerea este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar.
plangerea o puteti transmite si prin posta - scrisoare recomandata, caz in care veti primi citatie pentru primul termen.
Plangerea contraventionala trebuie adresata in cazul dvs Judecatoriei Racari ( comuna Potlogi este in circumscriptia acestei judecatorii ) .
Aratati motivele ptr care considerati ca nu sunteti vinovata de savarsirea faptei si probele in aparare . de asemenea solicitati ca politia sa faca dovada savarsirii faptei prin probe admise de lege .
Dvs nu ati fost sanctionata ca ati fi fost sub influenta bauturilor alcoolice , ci ati fost sanctionata intrucat ati fi tulburat linistea publica , conform legii 61/1991 republicata .
Faceti contestatie si aratati in scris, pe larg, ce s-a intamplat, apoi la termenul de judecata stabilit prezentati-va si expuneti din nou, in fata judecatorului, cele intamplate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc public Bebe91 Bebe91 Casa scarii poate fi considerata spatiu public? zic asta tinand cont de neexistenta unei reglementari de acces( fara interfon, cheie , usa se poate deschide , ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie ita_dej ita_dej Buna ziua, Am fost amendat de Politia Comunitara pentru tulburarea linistii publice mai exact pentru spargerea unei sticle de bere si doresc sa fac ... (vezi toată discuția)
Contestatie permis de conducere valentinmanumesc valentinmanumesc Buna ziua, am ramas fara permis 90 zile pentru 0,04 mg alcool, am depus o contestatie la Judecatoria Ploiesti unde mi s-a comunicat ca nu mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)