avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aviz de insotire a marfii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aviz de insotire a marfii

O societate comerciala care avea 2 puncte de lucru a decis sa inchida unul dintre ele si astfel a transferat marfa de la un punct la celalalt prin aviz de insotire a marfii. Marfa de pe aviz imi apare si in raportul de gestiune. Cum fac inregistrarile contabile ?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:45, 9 August 2010
este corect avizul, ca document utilizat pentru acest transfer al marfurilor ; banuiesc ca este vorba de gestiuni dispersate teritorial .
Pe aviz, in acest caz , se face mentiunea "fara factura "

Probabil stocul gestiunii 1 era evidentiat in cont 371.1 iar al gestiunii 2, desfiintate , in 371.2
Puteti utiliza un cont de transfer 481 sau 482.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)
Venit inregistrat pe baza avizului a_andreea a_andreea Am rugamintea de a mi comunica opinia dumneavoastra vis a vis de urmatoarea speta: Livrez catre supermarketuri marfuri pe baza de aviz de expeditie. In ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta crischiaga crischiaga Cum se procedeaza in situatia cand am o factura de achizitie marfuri si trei gestiuni(puncte de lucru). Se poate imparti factura in 3 NIR-uri? (vezi toată discuția)