avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venituri realizate in timpul concediului de crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venituri realizate in timpul concediului de crestere si ingrijira a copilului

am si eu o mai multe nelamuriri:
pe durata concediului de sarcina si lauzie cat si pe durata concediului de ingrijire si crestere a copilului pot avea un contract individual de munca (fie si partial) cu o societate comerciala, alta de cea la care sunt angajat. Mentionez ca plata acelui contract individual se face in cadrul unui proiect european.
Exista vre-o posibilitate legala sa fiu platita LEGAL in timp ce sunt in concediu de sarcina si lauzie cat si in timpul concediului de ingrijire si crestere a copilului? Adica un "CONTRACT CIVIL DE PRESTARI SERVICII" - in baza Codului Civil.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
CIM_IO, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 9 August 2010
Pe durata CCC nu puteti realiza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, intrucat vi se va suspenda plata indemnizatiei incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

In speta, nu puteti realiza venituri in baza unui c.i.m. sau a unui contract de prestari servicii pe perioada cat sunteti in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil vs contract individual de munca sflori13 sflori13 Buna ziua, Am cateva nelamuriri si, va rog, sa ma ajutati cu intelegerea prevederilor legale in acest sens. Ma aflu in concediu de ingrijire copil pana in ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pt indemnizatia cic crisschirita crisschirita Poate beneficia de indemnizatie CIC o persoana care 12 luni anterior nasterii a obtinut venituri exclusiv din conventie civila? (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului gradadriana gradadriana Buna seara, Sunt profesor suplinitor calificat si am contract de munca pe perioada determinata adica la 31 august 2010 imi inceteaza contractul individul de ... (vezi toată discuția)