avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... arborii unei paduri sunt considerati fructe?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

arborii unei paduri sunt considerati fructe?

Daca am taiat cativa metri cubi de lemn dintr-un teren forestier, in calitate de posesor de buna credinta, proprietarul terenului poate cere contravaloarea lemnelor?
Cel mai recent răspuns: ContSters291715 , utilizator 22:57, 25 Mai 2013
arborii nu sunt fructe!!!!!!cine este proprietarul,cine a taiat lemnele?????
flaviusghita a scris:

Daca am taiat cativa metri cubi de lemn dintr-un teren forestier, in calitate de posesor de buna credinta, proprietarul terenului poate cere contravaloarea lemnelor?
Este discutabila situatia in masura in care ati "cules fructe" de pe un teren pe care alt cineva il avea in proprietate!
Terenul respectiv e detinut de mine in baza titlu proprietate, emis in anul 1992, L18/1991, dar recent am taiat lemne de pe acel teren si cu aceasta ocazie am aflat ca tot pe acest teren mai este emis un P verbal de punere in posesie din 2004, si inainte de 2004 acest teren ar fi fost rezerva primariei.
Deoarece in titluri se trece decat suprafata terenului si vecinatatile, in lipsa unei schite cadastrale, delimitarea exacta e destul de dificila, dealtfel in raspunsul primit de la primarie se arata ca eu am interpretat gresit titlul, cu toate ca eu am detinut terenul asa cum mi-a fost aratat de comisia care m-a pus in posesie in 1992 si in perioada 1992-2004 am taiat de multe ori lemne de acolo fara sa am probleme.
in comformitate cu legile in vigoare indiferent de forma de proprietate este interzis sa tai arbori din fond forestier sau din afara fondului fara ca acesti arbori sa fei pusi in valoare(marcati)taiere ilegala e sanctionata de legea 171-2010 si de codul silvic legea 46-2008

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria a improprietarit alta persoana cu o parte din terenul meu flaviusghita flaviusghita Detin in proprietate un teren forestier, retrocedat in anul 1995, conform legii 18/1991 pe vechiul amplasament, pentru care detin titlu de proprietate emis in ... (vezi toată discuția)
Teren impadurit: aplicabilitatea regimului silvic vasilica05 vasilica05 Buna ziua .Am o padure de salcami care sunt de peste 80 de ani ,se poate sa-i tai la ras ? sI daca sunt obligata sa dau padurile in paza ocolului silvic..Si ... (vezi toată discuția)
Expoatare...? elevan elevan pot exploata o padure pentru care am titlu de proprietate obtinut in urma unei hotarari judecatoresti, fara sa o intabulez? (vezi toată discuția)