avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante asociatia de proprietari

Buna ziua,

As dori un sfat in legatura cu o familie de rau platnici, membrii ai asociatiei de proprietari din care fac si eu parte.

Familia respectiva are restante in valoare de peste 5000 ron. I-am actionat in instanta, am castigat, si intr-un final am primit si motivarea sentintei. As dori sa stiu care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii facem in vederea recuperarii creantei.

Totodata familia in cauza doreste sa se debranseze de la instalatia de incalzire. Conducerea asociatiei de proprietari nu le-a aprobat nici o cerere in acest sens si nici nu intentionam sa aprobam vreuna pana la achitarea tuturor restantelor.

Am aflat, totusi, ca s-ar putea "aranja" la E.ON sa fie debransati si fara o aprobare din partea asociatiei.

Am dori sa stim ce masuri putem lua pentru a preveni acest lucru si care este legea ce reglementeaza conditiile in care se poate efectua debransarea pentru a o putea studia mai pe indelete.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:59, 9 August 2010
Gasiti textul legii 325/2006 in Documentatie specifica asociatiilor de proprietari, primul topic din aceasta sectiune. In sectiunea 5 a acestei legi gasiti ce va intereseaza.
Daca nu il puteti convinge sa plateasca restantele chiar si acum cand o instanta de judecata v-a dat castig de cauza, trebuie sa-l executati silit
@elga50 multumesc.

O sa facem o notificare scrisa, cu confirmare de primire, catre E.ON Gaz prin care ii anuntam ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute de Legea 325/2006.
@Rodica: cel mai probabil vom ajunge la executare. Pe noi ne intereseaza care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam in aceasta eventualitate.
De ce la EON gaz? Nu aveti contract de furnizare cu o societate de furnizare agent termic? Nu aveti calorifere?

Alte discuții în legătură

Montarea centralei de apartament GeorgetaAnca GeorgetaAnca As vrea sa stiu care este procedura LEGALA, pasii de urmat de catre cineva care doreste sa se debranseze de la RADET si sa-si monteze centrala de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la unele calorifere din apartament doina99 doina99 Buna ziua! As dori sa-mi spuneti si mie daca se pot scoate anumite calorifere din apartament si in ce conditii. Locuiesc intr-un imobil cu 37 de ... (vezi toată discuția)
Furnizorul si asociatia de locatari ContSters205948 ContSters205948 NU mai inteleg legile astea din ROMANIA. NU am posibilitatea sa platesc din luna noiembrie cind se ... (vezi toată discuția)