avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... renuntarea la unele calorifere din apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

renuntarea la unele calorifere din apartament

Buna ziua!

As dori sa-mi spuneti si mie daca se pot scoate anumite calorifere din apartament si in ce conditii.
Locuiesc intr-un imobil cu 37 de apartamente si avem proprietari care doresc sa-si desfiinteze calorifere din ap. pentru a nu mai plati firmelor care fac prelucrarea datelor(avem montate repartitoare de costuri).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: doina99 , utilizator 18:42, 21 Iunie 2011
Da, puteti sa desfiintati caloriferele, dar eu vad mai multe dezavantaje decat avantaje.
Singurul avantaj, de fapt, este acela ca pentru un calorifer deconectat nu ati mai plati comisionul de 0,5 euro / calorifer (fara TVA) firmei care va calculeaza caldura (plus ca pierdeti banii dati pe montarea repartitorului).

Dezavantajele ar fi:
- trebuie sa cereti avizul asociatiei de proprietari, al vecinului cu care se invecineaza camera al carei calorifer se deconecteaza din sistem...si in cele din urma avizul furnizorului de agent termic care ar trebui sa faca si deconectarea contra cost.
- daca ati dori vreodata, constatand ca este prea frig, sa va reconectati, va trebui sa faceti alta cheltuiala pentru conectare.
- veti suporta o temperatura mai mica in apartament si veti fi tentati sa va incalziti cu aragazul, ceea ce e foarte periculos sau electric ceea ce v-ar costa mai mult.

Puteti sa va ganditi la aceste aspecte, sa mai asteptati si alte pareri...si apoi, avertizata sau incurajata de aceste pareri sa luati decizia personala.
Atata timp cat puteti sa inchideti robinetul nu mai are farmec sa va debransati , daca nu erau repartitoare atunci mai mergea doleantele dumneavoastra .
elga50 a scris:

Da, puteti sa desfiintati caloriferele, dar eu vad mai multe dezavantaje decat avantaje.
Singurul avantaj, de fapt, este acela ca pentru un calorifer deconectat nu ati mai plati comisionul de 0,5 euro / calorifer (fara TVA) firmei care va calculeaza caldura (plus ca pierdeti banii dati pe montarea repartitorului).

Dezavantajele ar fi:
- trebuie sa cereti avizul asociatiei de proprietari, al vecinului cu care se invecineaza camera al carei calorifer se deconecteaza din sistem...si in cele din urma avizul furnizorului de agent termic care ar trebui sa faca si deconectarea contra cost.
- daca ati dori vreodata, constatand ca este prea frig, sa va reconectati, va trebui sa faceti alta cheltuiala pentru conectare.
- veti suporta o temperatura mai mica in apartament si veti fi tentati sa va incalziti cu aragazul, ceea ce e foarte periculos sau electric ceea ce v-ar costa mai mult.

Puteti sa va ganditi la aceste aspecte, sa mai asteptati si alte pareri...si apoi, avertizata sau incurajata de aceste pareri sa luati decizia personala.

As dori sa stiu daca exista o specificatie legala ca pentru a desfiinta un calorifer trebuie avizul Asociatiei de proprietari ,pentru ca acei proprietari care doresc acest lucru reclama faptul ca nu au nevoie de niciun aviz in acest sens.
Multumesc
Exista!

Legea 325/2006 serviciul public de furnizare a agentului termic (pentru deconectarea apartamentelor cititi Capitolul VI sectiunea 5, art.30 punctele 2, 4-6 - pag 19

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou repartitor montat pe un calorifer care este oprit de la robinetul termostat sesa10 sesa10 Va rog, care sunt alternativele legale in cazul defectarii unui repartitor, pentru a nu mai fi nevoita sa platesc un seviciu de care nu am beneficiat ? Suma ... (vezi toată discuția)
Bun de plata? debransare partiala , plata pe toata suprafata? gradi_2007 gradi_2007 Cu tot respectul daca poate cineva sa imi spuna ce trebuie de facut in urmatoarea speta: am un apartament cu 2 camere bransat la retetua termica a orasului. In ... (vezi toată discuția)
Sistare de la plata caldurii sambadeus sambadeus Detin un apartament in care nu locuieste momentan nici o persoana. As dori sa aflu procedura pentru sistarea temporara a platii agentului termic avand in ... (vezi toată discuția)