avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu plateste pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu plateste pensia alimentara

Buna ziua!

Suntem divortati din aprilie. Sentinta a sosit in iunie, iar in iulie am facut-o definitiva si irevocabila.
El a parasit domiciuliul din mai 2009 si de atunci plateste doar rata la apartament...chiar si dupa pronuntarea divortului...
Nu vrea sa plateasca si pensia alimentara, argumentand ca rata la apartament e echivalenta cu suma stabilita de instanta...

Inca n-am facut partajul si din cate imi spune, nici nu se grabeste.

Ma intreb daca e fireasca atitudinea lui?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:10, 10 August 2010
Pensia de intretinere stabilita in favoarea minorului este un drept al acestuia, drept stabilit de lege necesar cresterii si educarii sale.
Plata ratei la apartament este o obligatie contractuala fara nici o legatura cu plata pensiei de intretinere.
Prin urmare variantele sunt :
-fie plangere pentru abandon de familie art 305 al.1 lit.c)c.pen. ( 2 luni consecutive de neplata cu rea- credinta),
-fie executare silita prin poprire ( daca este angajat cu forme legale sau stiti ca este titularul vreunui cont bancar cu lichiditati), banuiesc ca imobil proprietate personala nu are pentru o eventuala executare silita imobiliara.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Eu stiu ca nu exista nicio legatura intre rata si pensia alimentara, dar el nu intelege asta si se inacapataneaza sa-mi arunce in fata chitantele doveditoarea platii ratelor.

Poate cumva sa se foloseasca de aceste chitante in cazul unui eventual proces de abandon de familie?

Si intr-adevar, nu are o alta proprietate imobiliara, in afara de apartamentul pe care l-am achizitionat impreuna, cu credit.

Pe de alta parte, poate sa ceara diminuarea pensiei alimentare, deorece i s-a nascut un alt copil din relatia actuala?...pensie alimentara, pe care, dupa cum se pare, oricum n-o plateste celor doua fetite pe care le avem impreuna...

va multumesc din suflet!
dati-l in judecata pt a-l obliga sa plateasca pensia pt copii.
luati masuri in privinta pensiei stabilite de instanta, ori prin executare silita, ori incercati cu plangere penala. daca vrea s-o diminueze pt ca i s-a nascut un copil, nu are decat sa faca cerere la instanta.
corect ar fi sa va plateasca pensie si sa platiti jumatate din rata la apartament. platind singur, cota lui la partaj va fi simtitor mai mare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara miha76max miha76max Ma numesc MIhaela si sunt divortata de 3 ani. In urma casatoriei am primit custodia celor 2 copii iar tatal lor a fost obligat la plata pensiei alimentare. A ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara + credit ipotecar IuliaEftimie IuliaEftimie Divortata in 2009 cu un minor in intretinere. Pensie alimentara platita pana in 2010. Nu exista partaj. Am credit ipotecar pe apartament, platit la zi, ... (vezi toată discuția)
Impartire ana.avasiicii ana.avasiicii Buna seara, Poate ma puteti ajuta... Sunt divortata si am impreuna cu fostul meu sot un apartament (ai carui proprietari suntem impreuna), cumparat cu banii ... (vezi toată discuția)