avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul nu imi da cartea identitate auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul nu imi da cartea identitate auto

Deci am cumparat o masina,am dat 1300 ron,mi-a dat cartea,cheile,talon,si masina.A 2a zi am mers sa facem contractul de vanzare cumparare si a cerut sa se treaca 1000 ron (in fine nu am zis nimic),dar apoi mi-a cerut cartea inapoi,nu stiam cum se face pentru ca eram la prima achizitie.Facem contractul la o societate,care nu a inregistrat contractul cu un anumit numar,sau stampila (e doar unul simplu semnat de ambele parti).Bun,incerc sa dau de proprietar el fiind plecat in Ungaria,eu masina nu mai vreau sa o tin si vreau sa o vand,nu exista decat contract,nu s-a scos de la impozit,nu s-a facut nimic.Cartea e la el,dar eu vreau sa o vand,sotia lui m-a tot mintit ca nu e la ea,ca a dus-o sotul ei in Ungaria si etc.Masina chiar e un pericol public cel putin eu sunt constient sa nu mai circul.Scurt si la subiect,fara sa mai intind.Ce pot face face?Daca as da in judecata as castiga?Sau care alternative le am mai simple?In contract prevede clar,Punctul 1,primeste suma de la Punctul 2,prin baza sumei de la Punctul 4 se inmaneaza cheile,talonul si cartea masinii (pe care nu o detin).Va rog un pic de ajutor:(
Cel mai recent răspuns: Alin iulian , utilizator 18:46, 24 Octombrie 2023
In situatia in care nu recuperati cartea in original o veti declara pierduta si veti cere duplicat pentru care va trebui sa mergeti la RAR, unde-ti aveti nevoie :
1. Cerere duplicat vizata de autoritatea de înmatriculare
2. Exemplar Monitor Oficial cu anuntul de pierdere
3. Act identitate prezentator

mai multe detalii puteti obtine de la RAR . pagina lor de web e Registrul Auto Roman .
am gasit pe cineva tot la fel de credul cum am fost si eu,nimic mai simplu.......;)
Nu cred ca as putea sa fac,din moment ce nu eu sunt proprietar,avem decat un contract scris,si semnat.Nu e validat de catre notar sau vreo societate de radieri si inmatriculari auto.Asta ar insemna sa ii fac eu o carte noua,si doar anuntul in monitorul oficial costa peste 100 ron (tatal meu si-a pierdut cartea recent) in masina nu mai merita investit.Trebuie scapat de ea.
S-ar putea sa dureze....Dar in fine,conteaza sa rezolv de carte momentan.Speram sa fie bine,altfel voi da la fier vechi si apoi sa umble el dupa mine sa ii dau actele.
Ca noroc nu prea au habar de lege,sperietura a fost destul de buna,incat a zis ca se rezolva nu a mai comentat nimic,imi dadea mie idei cum sa fac cu ea#-oLa rabla,pe nu stiu unde.Cum sa o dau daca n-am carte n-am nimic?Sunt chiar batuti in cap,si pe langa asta mai sunt si mincinosi.Si sa insel lumea,nu prea e stilul meu.

Alte discuții în legătură

Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare autoturism folosit todorileana todorileana Am incheiat un contract de vanzare-cumparare a unui autoturism in urma cu 4 ani.Acest contact a fost scris de mana,in 2 exemplare,primind in schimbul sumei ... (vezi toată discuția)
Vinzare-cumparare masina tiberiussly tiberiussly Buna. As dori sa stiu ce acte sint necesare pentru cumpararea unei masini pe persoana fizica de la o persoana juridica,respectiv ce plati trebuie facute cu ... (vezi toată discuția)