avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rau platnici la intretinere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rau platnici la intretinere

As avea si eu o intrebare legata de o familie rau platnica dintro asociatie de locatari din care si eu fac parte.M-ar interesa ce este de facut in privinta lor.Trec lunile au restante de 24oo ron si deocamdata nu au de gand sa plateasca.Va rog spuneti-mi ce este de facut care ar fii pasii . Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 20:11, 9 August 2010
asociatia sa dea in judecata pe restantieri.e singura solutie legala.
Asociatia de proprietari trebuie sa le trimita o somate, iar daca nu platesc, macar o parte din restante si penaltati, pot fi chemati in judecata de catre asociatie, pentru pretentii. Actiunea este scutita de taxe judiciare.
mai exista si varianta ca asociatia sa apeleze la un mediator autorizat.Procedura dureaza cu mult mai putin decat in instanta si costurile sunt mai mici
Cata vreme actiunea in instanta este gratuita, ia alaturi de actiune se depune fisa individuala din evidenta asociatiei, hotararea Adunarii generale cu modalitatea de calcul al penalitatilor, se poate cere judecarea in lipsa.. deci nu trebuie sa angajeze nici avocat... IN doua termene de poate judeca.
Calea medierii este o solutie, insa costa, poate mai putin decat un avocat, dar in cauza relatata , nu ar fi nevoie de avocat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante locatari in bloc maxia maxia Buna ziua, In blocul in care locuiesc sunt retantieri a caror datorie cumulata este ff mare - 18600 Ron. Din cauza acestor datorii (insemnand FACTURA CURENTA ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Avem cativa proprietari cu datorii foarte mari si dorim sa ii dam in judecata , dar avem o mare problema ca nu detinem listele de intretinere de ... (vezi toată discuția)
Trimiterea in judecata a rau-platnicilor in lipsa unei asociatii de proprietari Noifma Noifma In blocul meu, problema cu restantele rau-platnicilor nu poate fi rezolvata decat pe calea medierii sau a darii in judecata. Administratorul blocului sustine ... (vezi toată discuția)