avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trimiterea in judecata a rau-platnicilor in lipsa unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trimiterea in judecata a rau-platnicilor in lipsa unei asociatii de proprietari

In blocul meu, problema cu restantele rau-platnicilor nu poate fi rezolvata decat pe calea medierii sau a darii in judecata. Administratorul blocului sustine ca nu putem actiona din cauza ca nu suntem inscrisi ca asociatie de proprietari.

Majoritatea proprietarilor nu doresc sa ne organizam ca asociatie, asa ca nu putem sa facem mai intai acest demers si apoi sa apelam la mediere/darea in judecata.

Ce solutii s-ar putea gasi pentru proprietarii care nu au restante in cazul in care ei nu fac parte dintr-o asociatie? Mai este posibila o mediere? Este o solutie ca fiecare proprietar sa dea in judecata rau-platnicii individual?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:12, 22 Aprilie 2016
Noifma a scris:
Administratorul blocului...

Totusi, ce fel de organizare aveti? Aveti un administrator angajat de fiecare proprietar in parte #-o sau aveti "asociatie de locatari".
Furnizorii cu cine au incheiat contracte pentru a avea apa, gaz, energie electrica...?
Este o solutie ca fiecare proprietar sa dea in judecata rau-platnicii individual?

Dupa ce raspundeti la ceea ce am intrebat mai sus, o sa vedem daca aveti sau nu vreo forma de organizare.
Chiar si fara nici o forma de organizare restantierii pot fi dati in judecata de cei ce au semnat contractele cu furnizorii sau de un grup de initiativa care pot apela la un avocat sa-i reprezinte in cate un dosar inpotriva fiecarui restantier.

Totusi, ce fel de organizare aveti? Aveti un administrator angajat de fiecare proprietar in parte #-o sau aveti "asociatie de locatari".


Suntem organizati ca asociatie de locatari, deci contractul a fost incheiat intre furnizor si aceasta asociatie. Pe facturi apare numele administratorului.

In acest caz, mai trebuie sa formam un grup de initiativa?
Dimitrie Cantemir nu se gandea ca struto-camila inventata de el va fi atat de des folosita in viitor. Asta sunteti: o struto-camila. Adica, va organizati, dar nu ati terminat treaba. Terminati-o cat mai repede! Altfel, riscati ca legea sa nu va apere, nefiind in limitele ei de aplicare.
Administratorul nu da in judecata restantierii.
Nu are asemenea atributiuni.
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2016
elga50, moderator
Aveti un presedinte sau oameni alesi in comitet, poate sefi de scara cum se mai practica? Acel presedinte poate actiona in judecata. Sau poate face un inscris simplu prin care-l delega pe administrator sa reprezinte asociatia in instanta si atunci administratorul poate intocmi dosarul si merge in instanta.
Daca nu va descurcati, acelasi presedinte poate apela la un avocat care sa va ajute sa intocmiti dosarul si sa reprezinte asociatia in instanta.
Chiar daca este asociatie de locatari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli functionare bloc locatari Matei Nicoleta Matei Nicoleta Cum poti trage la raspundere un rau platnic daca blocul nu are asociatie de proprietari? (vezi toată discuția)
Recuperare datorii intretinere - actionare in instanta monamour monamour Buna ziua, Ca si proprietar intr-unul dintre miile e blocuri din Bucuresti, dar printre putinele care au ramas la stadiul de [b]asociatie de locatari[/b] ( ... (vezi toată discuția)
Apa oprita din cauza restantelor stefan_72 stefan_72 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc din Popesti Leordeni in care, din 52 apartamente, 22 sunt restantieri, in conditiile in care, pe luna, intretinerea vine in ... (vezi toată discuția)