avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca o firma sa-mi acorde bonurile de masa in ziua 8 a lunii urmatoare (de ex in luna august primesc bonurile aferente lunii iulie), precum si daca firma a calculat 'corect' ca in luna august sa-mi impoziteze cu 16% (cf noii legi de impozitare a tichetelor de masa) cval bonurilor primite in luna iulie (dar care sunt aferente lunii iunie).
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.

Cu stima,
Simona
Cel mai recent răspuns: MIHAIELA-GABRIELA SERBAN , Contabil 22:05, 9 August 2010
Conform legii 142/1998 actualizata,
ART. 5
(1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, in ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare.
(2) In conditiile prevazute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea.
In ceea ce priveste impozitarea.... Cu siguranta ele sunt asimilate lunii pentru care s-a facut impozitarea.
Va multumesc pentru raspunsul dvs, insa am nevoie de unul mai explicit.
Am inteles ca firma la care lucrez nu acorda cf legii bonurile, adica aniticpat. Ce pot face eu in aceasta situatie, avand in vedere ca raspunsul financiarului a fost ca impozitarea bonurilor primite in luna iulie e prefect legala?!
In situatia in care ele sunt aferente lunii iunie.
Ei considera ca vi le dau in termen sau asa trebuie sa reiasa. Eu cred ca ar trebui sa solicitati sa vi le dea in termenul legal.
Si atata pierdere sa aveti dumneavoastra cei 16%.... Mult succes!
De multe ori in incercarea de a castiga ...pierdem. Analizati.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
MIHAIELA-GABRIELA SERBAN, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare tichete de masa SimonaI SimonaI Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca o firma sa-mi acorde bonurile de masa in ziua 8 a lunii urmatoare (de ex in luna august primesc bonurile ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa danutza-dana danutza-dana Va rog sa-mi spuneti daca mi-am dat demisia conf art 55/lit b pe 23 08 2011,dar contractul de munca mi-a fost inchis incepand cu data de 31 08 2011,mai pot ... (vezi toată discuția)
Cand si cum retineti impozitul pentru tichetele de masa? smeagull smeagull Buna ziua, In privinta impozitului nou introdus pentru tichetele de masa, m-am lovit si eu de o problema acuta: Situatia: unitatea acorda bonuri de masa ... (vezi toată discuția)