avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii tichete de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

tichete de masa

Va rog sa-mi spuneti daca mi-am dat demisia conf art 55/lit b pe 23 08 2011,dar contractul de munca mi-a fost inchis incepand cu data de 31 08 2011,mai pot beneficia de tichetele de masa aferente lunii august 2011?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:27, 17 Septembrie 2011
aveti dreptul la tichete de masa pana in ultima zi lucrata.
Va multumesc!
danutza-dana a scris:

Va rog sa-mi spuneti daca mi-am dat demisia conf art 55/lit b pe 23 08 2011,dar contractul de munca mi-a fost inchis incepand cu data de 31 08 2011,mai pot beneficia de tichetele de masa aferente lunii august 2011?Multumesc!

Legea 142/1998,prevede ca:

Art. 5. - (1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, in ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare.

Deci,pt. luna august ati primit tichetele in ultima parte a lunii iulie.Pe 31 august,nu mai puteati primi tichete,caci acestea se distribuiau pt. septembrie,cand dvs. deja nu ma aveati raporturi de munca cu unitatea.
ondino a scris:

danutza-dana a scris:

Legea 142/1998,prevede ca:

Art. 5. - (1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, in ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare.

Deci,pt. luna august ati primit tichetele in ultima parte a lunii iulie.Pe 31 august,nu mai puteati primi tichete,caci acestea se distribuiau pt. septembrie,cand dvs. deja nu ma aveati raporturi de munca cu unitatea.

In general angajatorii nu prea respecta aceasta regula de acordare a tichetelor de masa din cauza complicatiilor generate de regularizarile ulterioare (ca de obicei legislatia e conceputa pentru firmele mici). Majoritatea angajatorilor cu peste 100 de angajati acorda tichetele in prima decada a lunii pentru luna anterioara.
Din pacate la firma respectiva nu s-a respectat aceasta procedura,tichetele pe luna august urmand a se atribui angajatilor la sfarsitul lunii septembrie.Totusi nu inteleg de ce colegele care si-au dat demisia inainte de sfarsitul lunii nu au mai beneficiat de tichetele aferente lunii respective.Daca vor proceda la fel si cu mine si nu-mi vor da bonurile de masa pe august 2011(motivand ca nu am lucrat toata luna)am dreptul sa-i reclam undeva?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Tichete de masa Luci05 Luci05 Buna ziua! Am fost in concediu de creștere copil si am revenit la serviciu,as dori sa stiu cum se dau tichetele de masa,pe luna in curs sau pe luna ce a ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa -pensionare si reangajare in timpul lunii crenguta79 crenguta79 Buna ziua, In data de 19.09.2016 am incetat contractul de munca al unei salariate pentru pensionare la indeplinirea conditiilor de varsta si stagiu de ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Jjnn Jjnn Am contact cu timp normal de lucru si am lucrat 12 zile a cate 4 ore pe zi, iar 4 ore am fost pontat din ore libere lucrate si neplatite.Cate tichete de masa ... (vezi toată discuția)