Am solicitat scris un raspuns in repetate randuri din partea Electrica pentru a stabili o intrevedere cu un reprezentant din partea lor si nu am primit raspuns nici pana astazi.
Societatea pe care o administrez detine in proprietate imobilul in care isi desfasoara activitatea, precum si curtea aferenta acestuia.
In curte exista un punct TRAFO amplasat de Electrica.
Pot percepe chirie pentru suprafata ocupata de acest punct TRAFO?
Puteti solicita plata unei chirii dac aveti un contract in acest sens cu cei de la Electrica.
In caz contrar puteti actiona Electrica in instanta pentru revendicare imobiliara si eventual pentru despagubiri dat fiind faptul ca este de notorietate ca efectele campului magnetic generat de si in apropierea unui punct de transformare sunt daunatoare organismului uman.
Nu.Nu exista asa ceva.
Am solicitat de un an jumatate o intrevedere cu reprezentanti ai societatii pentru a incheia un astfel de contract, dar fara raspuns pana in prezent.
Ma gandesc ca mai sunt si alti proprietari care sunt in situatia mea si daca ar raspunde unuia din noi pozitiv s-ar crea un precedent si ar trebui sa plateasca tuturor chirie.
Am primit in sfarsit raspuns la cererea adresata ENEL DISTRIBUTIE MUNTENIA astfel : "Postul de transformare a fost amplasat in 1976"; iar in conformitate cu art.41 din Legea nr.13/2007 a energiei electrice, al.4 "Terenurile pe care se situeaza retelele electrice de distributie existente la intrarea in vigoare a prezentei legi sunt si raman in proprietatea publica a statului."
Ceea ce inseamna ca nu am nici o sansa in a-i da in judecata.
Mai exista alte reglementari legale in materie?