avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

Soacra detine un teren si o casa pe acest teren. Pe terenul detinut de ea am construit, eu si sotul meu, o casa fara a avea acte pe ea. Poate vinde soacra terenul si sa ne dea afara pe mine si sotul meu din casa noastra?
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 09:31, 10 August 2010
Sa fie soacra chiar ata de rea? Probabil e suparata tare de tot...

Poate sa si vanda, poate si sa ceara instantei,de exemplu, constatarea dreptului de proprietate asupra imobilului edificat pe terenul proprietate personala.

Dvs nu aveti acte in sensul ca nu detineti autorizatie de construire si proces verbal de receptie dar poate aveti diverse chitante de la materialele de constructie, aveti martori care au lucrat la edificarea casei, etc.
Ca sa vanda terenul pe care se afla edificata constructia neautorizata,mai intai trebuie intocmita documentatie cadastrala si intabulat terenul si constructia.Cum regimul juridic al constructiei nu este clar stabilit,e greu de intabulat. Doar daca apeleaza la instanta judecatoreasca ,asa cum spunea domnul florinaican,atunci trebuie sa dovediti cu acte si martori ca este a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)
Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Probleme succesiune vis a vis de imobil intabulat, avand mai multi coproprietari, insa autorizatia de construire emisa pentru el, fiind pe numele unui singur coproprietar. cum se poate remedia? B_BONE_S B_BONE_S Buna ziua, Vin catre dvs. cu rugamintea de a ma ajuta cu un punct de vedere, privind rezolvarea spetei expuse mai jos: Impreuna cu sotul meu, respectiv ... (vezi toată discuția)