avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

de cand se plateste?de la depunerea divortului sau de la terminare?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:52, 10 August 2010
daca s-a cerut in actiunea de divort, de la data cand s-a cerut.
daca nu s-a cerut in actiunea de divort, de la data pronuntarii divortului.
dar copilul e pe numele d-voastra? am citit in alt mesaj postat de d-voastra ca acest copil ar fi al sotiei din alta casatorie anterioara,daca e asa nu aveti nici o obligatie la plata pensiei alimentare
pe linga copilul ei mai am o fetita cu ea
inteleg,daca sa cerut in actiunea de divort plata pensiei alimentare de la data inceperii procesului atunci cand se va stabili cine va plati se ia in considerare acea data la care sa depus cererea de divort,daca nu oo sa se stabileasca doar de la data ramanerii definiteve si irevocabile a hotararii de divort.
mariams70 a scris:

daca nu oo sa se stabileasca doar de la data ramanerii definiteve si irevocabile a hotararii de divort.

partial adevarat: daca nu s-a cerut in actiune, se va stabili de la data PRONUNTARII incredintarii minorei. (data sentintei, nu data cand devine irevocabila, definitiva, executorie sau mai stiu eu cum).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa imi spuna cineva: dupa depunerea actelor de divort cu cerere de plata a pensiei alimentare catre un copil adult care este ... (vezi toată discuția)
Divort tudorann tudorann Bună ziua. Sunt în divorț cu soțul meu, avem 2 copii , el îmi trimite bani prin posta, mă interesează dacă acești banii se vor lua în calcul la ... (vezi toată discuția)