avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa comunicare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa comunicare

Buna ziua! Eu sunt jurnalist de formatie. As putea sa infiintez PFA cu profil comunicare, asta este clar. Dar cit de mult se poate extinde acest domeniu? Spre exemplu, prin acel PFA pot organiza orice activitati doresc eu? Fireste, dintre cele la care ma pricep. Adica, as putea organiza tirguri sau expozitii? Pina la urma, este o forma de comunicare. Eu, ca si comunicator, sunt un vector intre firme sau diferite asociatii si public.
Cel mai recent răspuns: Florian Cioaca , Contabil 14:41, 11 August 2010
Smochina a scris:
Ca PFA aveti de ales un singur obiect de activitate. Aceste obiecte sunt enumerate in CAEN.

In ce text legal ati gasit aceasta limitare ?
Exista totusi limitari?
Legal, NU.
Practic, formularul 070 are o singura activitate principala.
Dar eu personal am 2 activitati independente diferite, am completat 2 formulare si am primit un certificat de inregistrare fiscala cu 2 activitati.
Asa ca nu mai asteptati raspunsul uzer-ilor de mai sus.
Dan Dima nu exista limitari. Eu am avut pe PFA 4 activitati, e drept ca aveam codurile CAEN toate din acelasi grup 72xx (asta inainte de schimbarea codurilor caen). Cand am fost sa schimb actele PFA-ului am renuntat la vreo 20 de activitati (cele 4 coduri caen vechi s-au transformat in 20), am lasat doar un cod caen, sa nu am discutii la finante cu norma de venit.

Extras din codul fiscal, art. 49, referitor la stabilirea normelor de venit privind activitatile independente, de aici se vede ca un PFA poate sa desfasoare mai multe activitati (sa aiba mai multe coduri CAEN), si MAI MULT, daca toate activitatile se incadreaza la norma, PFA-ul poate sa fie incadrat la norma de venit, cu norma cea mai mare.

[ link extern ]

ART. 49
Stabilirea venitului net anual din activităţi independente pe baza normelor de venit
...
(5) Dacă un contribuabil desfăşoară două sau mai multe activităţi desemnate, venitul net din aceste activităţi se stabileşte pe baza celei mai ridicate norme de venit pentru respectivele activităţi.
...
Jurnalismul nu este o profesie liberala? Daca este asa puteti desfasura activitatile pe care vi le permite atestatul de liber profesionist oferit de "corpul profesional" care ofera acest atestat jurnalistilor.
Presupun ca exista un astfel de corp, cum este C.E.C.C.A.R (in cazul expertilor contabili si contabililor autorizati) sau Colegiul Medicilor (in cazul medicilor).

Daca ati obtinut acest drept, cred, nu sunt sigur, ca trebuie sa va inscrieti apoi doar la Administratia Financiara (cel putin expertii contabili asa fac cu siguranta) si nu este nevoie sa va inscrieti la Registrul Comertului ca PFA.

Daca nu aveti un astfel de atestat profesional puteti sa va deschideti un PFA...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibil pfa la norma de venit care are si coduri caen in sistem real? vladonne vladonne Doresc sa infiintez un PFA la norma de venit cu codul CAEN principal 6201 - [i]Activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software ... (vezi toată discuția)
Infintare pfa cod principal si secundar ariaint ariaint Inteleg ca se stabileste un cod principal si se pot adauga si coduri secundare , intrebarea este cate astfel de coduri secundare se pot pune 1,5, 10 etc.. este ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa servicii it adysx adysx Buna ziua, M-ar interesa o solutie pentru ca sotia mea sa-si poata infiinta un PFA norma de venit neplatitor de TVA, pentru a executa servicii de ... (vezi toată discuția)