Am o mare problema...sunt angajata la o firma,avand functia de vanzatoare.Am semnat un contract de munca in care nu se specifica faptul ca noi angajatele luam tichete de masa! DAR totusi luam...de doua ori pe an ...cumulate!!!! Asadar fiind angajata din 10 aprilie anul trecut adica 2006...am luat bonurile in dec 06 doar pe 2 luni(aprilie-mai2006) ! Pe celelalte 6 luni (iunie-decembrie2006) le-am luat in anul acesta de SF Pasti ....Ei acum eu ...PLEC din firma...si PIERD toate bonurile din ianuarie 07 pana in prezent adica sept07! Singura dovada pe care o am sunt fluturasele...dar pe care figureaza lunar ca iau aceste bonuri...::( Asa ca eu cu o colega de-a mea...care si ea pleaca...ne-am gandit sa mergem la Directia Muncii..!! Ce ar fi mai bine sa facem...totusi este vb de multi bani...si nu in ultimul rand este vb de dreptul nostru!!! VA multumesc anticipat!
Foarte ciudat modul de acordare a tichetelor de masa !#-o Conf.Legii 142/1998 tichetele de masa se acorda anticipat ( in ultima decada a lunii pt.luna urmatoare). Dar, pt. ca e destul de dificila regularizarea cu zilele lucrate, majoritatea societatilor acorda tichetele la inchiderea lunii . Cazul tau insa este cel putin iesit din comun. Mai ales ca afiseaza pe fluturasul de salarii si nr. de tichete din luna respectiva. Da, cel mai bine ar fi sa depui o sesizare la ITM. Pt. acordarea tichetelor de masa se intocmesc niste liste care cuprind numele si CNP-ul salariatului beneficiar, nr zile lucratoare din luna, nr. zile lucrate, nr. de tichete acordate si seriile acestora si, bineinteles, semnatura de primire a salariatului (ceea ce deduc ca nu exista ).
Totusi, intai intreaba angajatorul cum si cand va veti primi tichetele de masa care apar pe fluturasii din perioada ian-sept.2007.
Intr-adevar, modul de acordare al tichetelor este ffff defectuos...eludand dispozitiile legii in materie...Cu siguranta ca angajatorul nu va oferi informatiile necesare...Cei de la ITM ar putea rezolva speta...Acum depinde in interesul cui...Succes
am avut si eu aceeasi problema: am plecat de curand de la o s.c. si u mai primesc acele bonuri exact in aceleasi conditii ca in articol.intrebarea mea este unde trebuie sa fac o sesizare daca societatea se afla in sibiu iar eu sunt din galati si am lucrat in galati? si exista vreun termen de prescriptie?inca nu mi-am luat ultimul salariu
Oare de ce mi se pare ca noi avem acelasi loc de munca...referitor la societatea din sibiu...Chiar nu stiu ce sa mai fac...dar voi merge la directia muncii sa depun o sesizare!!! NU ma las!
Imi cer scuze, mi-a scapat ceva.
Ai fluturas de salariu in care sunt trecute tichete de masa?
In acest caz solicitati angajatorului sa va dea aceste tichete.
In reclamatiea catre ITM puteti solicita ca angajatorul sa faca dovada inmanarii lor, pt. acestea tr. sa aiba semnatura voastra, cu seria tichetelor.
Fluturasi salariu
nelush
Va rog sa-mi spuneti daca salariatii sunt indreptatiti sa primeasca la primirea drepturilor salariale, fluturasii de salariu, si care este Legea care ... (vezi toată discuția)