avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imputernicire cont bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imputernicire cont bancar

Buna ziua.
Am urmatoarea problema: cineva plecat in strainatate are cont bancar in Romania, la CEC. Cum poate sa ma imputerniceasca pe conturile sale fara sa vina in tara?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160568 , utilizator 21:43, 10 August 2010
Nu se poate, la banca imputernicirea se face in prezenta personala a detinatorului contului.
Nici la consulat nu poate face aceasta imputernicire? Trebuie sa ii cumpar ceva, iar el are banii in cont. Pe cont nu a lasat nici o persoana imputernicita.
Eu nu stiu sa se poata asa ceva, dar intrebati direct la CEC daca accepta imputernicire notariala.
jackiss a scris:

Buna ziua.
Am urmatoarea problema: cineva plecat in strainatate are cont bancar in Romania, la CEC. Cum poate sa ma imputerniceasca pe conturile sale fara sa vina in tara?
Va multumesc!

Buna seara,
Parerea mea este ca se poate. Trebuie sa va imputerniceasca printro procura data la notarul din tara respectiva, tradusa in limba romana si apostilata.
Procura trebuie sa fie speciala indicand contul si tot ce va imputerniceasca sa indepliniti pentru dansul si in numele dansului.
Nu garantez, cel mai sigur este sa adresati o intrebara reprezentantiilor bancii.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire societate cu asociat unic cetatean strain Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna dimineata! Revin si eu cu o intrebare; speta sta in felul urmator: o societate comerciala cu asociat unic cetatean strain e in curs de infiintare. ... (vezi toată discuția)
Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare procura notariala him19 him19 Buna ziua, datorita acestei epidemii de covid am fost \"blocat\" intr-o tara straina iar in Romania am un cont bancar pe care nu pot sa-l folosesc decat daca ... (vezi toată discuția)