avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot beneficia de grupa I de munca?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot beneficia de grupa I de munca?

Buna ziua,
Sunt fost angajat al CFR - SELC Rosiori. In perioada 01.10.1998 - 01.04.2001 mi s-au retinut si s-au virat la CAS contributiile conform Grupei I de munca, numai ca unitatea nu ma poate incadra in in nici-o functie pe baza careia sa-mi elibereze adeverinta de grupa. CAS mi-a eliberat adeverinta de vocatie la pensie, numai ca dupa ce Somajul mi-a inchis carnetul de munca, CAS-ul mi-a dat refuz.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
jeaninalupu, utilizator
Cel mai recent răspuns: jeaninalupu , utilizator 10:20, 13 August 2010
Asa se plateau la vremea aceea contributiile, pe baza de centralizatoare.
Cu fluturasii de salariu vreti sa dovediti ca s-a calculat si virat contributie de asigurari sociale aferenta grupei I de munca?
Ar fi foarte bine daca ar rezulta clar din fluturasul de salariu, dar ma indoiesc.
Sfatul meu este ca in eventualitatea unui litigiu sa depuneti ca probatoriu a ceste inscrisuri (centralizatoare, state de plata, fluturasi de salariu) si sa solicitati in administrarea probei cu expertiza contabila pentru statele de plata, pentru a se demonstra ca s-a calculat si virat CAS pentru grupa I.

Daca expertiza este in favoarea dumneavoastra,in sensul celor expuse de mine mai sus, in mod cert instanta va da castig de cauza, pentru ca se aplica principiul contributivitatii.

Va astept cu vesti!
Am centralizatoare, state de plata si fluturasi de salariu. Numai ca nu stiu cum as putea intocmi o contestatie impotriva deciziei CAS-ului. Functia de Sef Sectie Exploatare se poate incadra la un punct din Anexa I din Ord. 50/1990?
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
jeaninalupu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru recunoasterea grupei a ii-a de munca? floryn2203 floryn2203 buna ziua!ce se poate face pentru recunoasterea grupei a II-a de munca in cazul in care firma angajatoare este falimentata si nu exista arhiva nici macara la ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru grupa a ii-a de munca maryya02 maryya02 buna ziua. tatal meu nascut in 1953 doreste sa iasa la pensie.intre anii 1969-1974 a lucrat ca strungar la IMAIA NAVODARI unde a obtinut urmatoarele sporuri cu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a 2 a de munca ,anterior 2001 pt. dosar pensie artemita artemita adeverinta este intocmita potrivit modelului prevazut la Anexa 14 din H. G. nr 257/2011 ,art.126 (1) pe baza pontajelor lunare . Casa de pensii nu o ... (vezi toată discuția)