in prezent sotia, mi-a intentat actiune de divort pe fond, cu termen in 29 oct. Insa inainte de aceasta actiune a intentat pe ordonanta prezidentiala, incredintare minor, actiune care i-a fost respinsa, cu recomandarea judecatoarei de a avea grija impreuna de copil pana la pronuntarea divortului (care are ca debut data de 29 oct.), fara a-i aduce acestuia prejudiciu moral - copilul are 4,8 ani. marea mea problema este ca sotia a plecat de la adresa la care stateam impreuna si s-a mutat la parintii ei la alta adresa. eu ramanand singur in apartamentul in care locuiam impreuna cu sotia si copilul am fost nevoit sa-l parasesc pentru ca au venit cumnatii si cumnatele peste mine si mi-a spus ca apartamentul le-a fost lor trecut in proprietate de catre socrii. apartamentul in care stateam era proprietatea parintilor sotiei. eu am facut 2 reclamatii la Politie cu cele intamplate, mai exact cu parasirea domiciliului a sotiei impreuna cu copilul, chiar daca recomandarea judecatoarei a fost sa avem grija impreuna de cresterea copilului pana la pronuntare si cea de-a doua reclamatie facuta de mine a fost impotriva cumnatilor si cumnatelor care m-au fortat sa parasesc domiciliul. raspunsul Politiei a fost ca ei nu intervin pana nu se definitiveaza divortul, neavand competente in acest sens. eu ca tata am incercat sa merg la adresa la care s-a mutat sotia cu copilul dar nu am fost lasat sa-l vad, mai mult a fost chemata Politia, care mi-a interzis sa mai vin la respectiva adresa pentru ca risc sa iau amenda pentru deranjarea ordinii publice. De ce? pentru ca stigam din strada la copil ca sa ma auda si a-l determina sa iasa din casa, politaii considerand ca fac scandal. in situatia data ce trebuie sa fac ca sa-mi vad copilul?
MENTIUNE tot cu ordonanta prezidentiala soacra mea, mi-a intentat evacuare, cerere care de asemenea i-a fost respinsa.
sa faceti dvs o ordonanta presedintiala prin care sa solicitati dreptul sa vizitati copilul pana la pronuntarea unei hotarari definitive in dosarul de divort.
multumesc pentru raspuns. il intuiam, dar credeam ca mai exista si o alta cale decat asta.
daca nu actionez in instanta, cu ordonanta p., sotia pentru a stabili dreptul de al vedea pe pusti cat de mult afecteaza hotararile ulterioare care se vor derula pe fond?
si tot in cadrul procesului de evacuare pe fond, cum pot demonstra ca o parte din investitiile facute (lucrari de amenajari interioare) in apartamentul (socrilor) in care am stat cu sotia sunt imortante (in cadrul bugetului comun pe care-l aveam la data convietuirii) pentru a se stabili suma reevaluata, in eventualitatea cererii soacrei a cheltuielior de judecata. trebuie angajat evaluator? dar daca nu-mi permit pot cere sa se faca din oficiu?