avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept castigat in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept castigat in instanta

Buna ziua,

In urma unui conflict de munca am am facut o plangere la tribunalul pe raza caruia am domiciliul si am avut castig de cauza,solicitam o anulare a deciziei de desfacere a contractuli de munca ,plata tutror drepturilor salariale si trimiterea in somaj.Vreau sa intreb acum daca firma este obligata sa ma treaca in somaj sau nu.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 12 August 2010
In sentinta judecatoreasca ce anume s-a hotarat cu privire la acest aspect?
obliga paratala plata tutror drepturilor salariale,la restituirea sumelor retinute drept garantie,iar in ceea ce priveste trecerea in somaj zice ca se aplica legea 76/2002 si eu trebuie sa solicit actele premergatoare iar in caz de refuz sa formulez iar o cerere in instanta
Atunci,veti proceda potrivit sentintei:veti inainta angajatorului o cerere in temeiul legii 76/2002 privind asigurarile de somaj,iar angajatorul in termen legal trebuie sa procedeze in consecinta. Daca nu o face ,adresati-va executorului judecatoresc.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
andymaurul, utilizator
credeti ca ar trebuie sa astept pana hotararea ramane definitiva si irevocabila sau nu? are drept de contestare de 10 zile calendaristice.Nu vad ce ar mai putea contesta odata ce nici la proces nu sa prezentat nimeni din partea firmei.
Codul Muncii
Art.289-Hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.

Alte discuții în legătură

Concedire abuziva, daune morale nu ContSters82334 ContSters82334 Buna ziua, As incepe sa va spun ca este incredibil ce se intampla cu justitia din Romania(Brasov).Am luat astazi sentinta de la tribunal fiind implicat in ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca / drepturi banesti Adrian_gda Adrian_gda Buna seara tuturor membrilor si cititorilor prezentului forum. situatia cu care ma confrunt este urmatoarea, sotia mea a incheiat un contract de munca in prima ... (vezi toată discuția)
Dupa ce se termina procesul pe conflict de munca, ce urmeaza? bsterea bsterea Buna ziua. Am o problema cu un proces. Sotia mea a fost data afara pe motiv neintemeiat, a urmat un proces de un an si jumatate. Pe parcursul procesului am ... (vezi toată discuția)