Am rugamintea daca se poate sa imi spuneti daca sotia mea poate beneficia de concediul de crestere a copilului, ea aflandu-se in situatia urmatoare:
Este studenta la masterat din toamna anului 2009, asta dupa ce a absolvit facultatea in iulie 2009. In 4 ianuarie 2010 s-a angajat pe o perioada determinata, iar contractul i-a fost prelungit pana in data de 31 decembrie 2010. Acum este insarcinata si urmeaza sa nasca in jurul datei de 10 ianuarie 2011. Problema este ca la terminarea contractului de munca ea nu va avea 12 luni lucrate consecutiv, implinind 12 luni pe 4 ianuarie 2011.
Este posibil ca luand concediu de maternitate din noiembrie sau decembrie sa primeasca vechimea adecvata pana la nastere si astfel sa figureze cu 12 luni lucrate consecutiv inainte de nastere si sa beneficieze de concediul de crestere a copilului pana la 2 ani?
o persoana poate avea calitatea de salariat iar in urma incetarii c.i.m. din cauze neimputabile acestuia si avand o perioada de cotizatie de minim 12 luni din ultimele 24 poate beneficia de saomaj
o persoana poate avea calitatea de absolvent studii superioare si poate beneficia de somaj.
Despre prenatal
deea-lavi
buna ziua as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului
in iunie 2009 am dat licenta si am luat doar proba orala cea scrisa o ... (vezi toată discuția)
Cic 2 ani
Vioreld
buna ziua. stiam ca pt a beneficia de indemnizatia de concediu ingrijire copil trebuie ca in ultimile 12 luni sa lucrezi 12. Daca in aceste 12 luni sunt si ... (vezi toată discuția)